• 22 Μαΐου 2024,

Προκηρύξεις και… προκηρύξεις! Βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας!

 Προκηρύξεις και… προκηρύξεις! Βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας!

Η προκήρυξη για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας γίνεται αντικείμενο σχολιασμού απο ηλεκτρονική σελίδα της Κρήτης η οποία και την συγκρίνει με την προκήρυξη για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Η ανάρτηση :

Ούτε όρια ηλικίας, ούτε ξένες γλώσσες, ούτε πτυχία… μόνο εμπειρία!

Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο ζήτημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ. θέμα που αναμένεται να κλείσει σε λίγες ημέρες με την ανακοίνωση του από το Δ.Σ. του θεάτρου του προσώπου που θα αναλάβει τις καλλιτεχνικές τύχες του.

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως κινήθηκε ένα άλλο ΔΗΠΕΘΕ και τι ακριβώς ζητά στην προκήρυξη για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του.

Πρόκειται για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, που ανάρτησε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη, στην οποία, με μία πρώτη ματιά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ρόλος του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστικός για την πορεία του θεάτρου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει για το θέατρο και όχι απλά εισηγείται, ενώ είναι υπεύθυνος για ζητήματα για τα οποία στην περίπτωση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης αποφασίζει το Δ.Σ. και ο διευθυντής απλά τα εκτελεί.

ΒΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣΟ καλλιτεχνικός διευθυντής:

1. Καταρτίζει το ετήσιο δραματολόγιο καθώς και κάθε
άλλη παράλληλη καλλιτεχνική δραστηριότητα του θεάτρου.
2. Εισηγείται τον ετήσιο προϋπολογισμό όλου του θεάτρου.
3. Είναι υπεύθυνος για όλη την εντός του προϋπολογισμού του θεάτρου προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση κάθε καλλιτεχνικής παραγωγής του θεάτρου
5. Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και του προγραμματισμού, προσλαμβάνει κατά τις ισχύουσες διατάξεις με σύμβαση ορισμένου έργου ή συμβάσεις έργου το καλλιτεχνικό προσωπικό, υπογράφει τις συμβάσεις πρόσληψης και μετάκλησής του, συμφωνεί με τους όρους και τις αμοιβές της σύμβασης εργασίας κάθε μέλους του καλλιτεχνικού προσλαμβανόμενου προσωπικού και ορίζει τους καλλιτεχνικούς και μη όρους της απασχόλησής και τις αμοιβές του.
6. Αποφασίζει για τις παραστάσεις και τις διανομές μετά από έγγραφη εισήγηση του σκηνοθέτη καθώς και τις εμφανίσεις σε φεστιβάλ ή άλλες εκδηλώσεις ή περιοδείες, με την σύμφωνη γνώμη του ∆.Σ. εφόσον δεν περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ετήσιο προγραμματισμό.
9. Προΐσταται των διοικητικών υπηρεσιών του θεάτρου, εποπτεύει και συντονίζει τη λειτουργία τους, επιβλέπει την εκτέλεση των αποφάσεων του ∆.Σ., των νόμων και του εσωτερικού κανονισμού, ασκεί επιπλέον αρμοδιότητες που του παραχωρεί το ∆.Σ. έχει το δικαίωμα έγκρισης λειτουργικών δαπανών στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ∆.Σ. ετήσιου προϋπολογισμού και γενικά έχει κάθε αρμοδιότητα που έχει σχέση με την λειτουργία των υπηρεσιών του θεάτρου.
ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
2. ΕΙ∆ΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Ο Καλλιτεχνικός ∆ιευθυντής του ∆Η.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας δύνανται να προσληφθεί ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, εξαιρουμένης της ΥΕ εκπαιδευτικής βαθμίδας.
2. Να διαθέτει τουλάχιστον 5ετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του θεάτρου
3. Παράλληλα πρέπει να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες που να πιστοποιούνται με παρακολούθηση σχετικών σπουδών ή σεμιναρίων ή με προϋπηρεσία σε άλλη διοικητική θέση.
ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣΟ καλλιτεχνικός διευθυντής:

Α) Συντονίζει και κατευθύνει τις καθημερινές δραστηριότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ
Β) Μεριμνά για τον αποδοτικό τρόπο εκτέλεσης των αποφάσεων του ΔΣ, παρακολουθώντας και συντονίζοντας τις εργασίες του συνόλου των εργαζομένων και των υπηρεσιών
Γ) Καταρτίζει το πρόγραμμα των παραστάσεων και περιοδειών, εξειδικεύοντας το γενικό πλαίσιο που καθορίζει το ΔΣ
Δ) Εισηγείται προς το ΔΣ τον προϋπολογισμό δαπάνης κάθε νέου έργου και κάθε νέας παραγωγής
Ε) Εισηγείται προς το ΔΣ για τη λήψη όλων εκείνων των αποφάσεων που έχουν να κάνουν με κάθε είδους καλλιτεχνική δημιουργία, δραστηριότητα και παρουσία του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε φεστιβάλ του εσωτερικού και εξωτερικού
ΣΤ) Αποφασίζει για τις προσλήψεις ηθοποιών και λοιπών ειδικών συνεργατών, καλλιτεχνικών και μη, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παράστασης και παραγωγής. Εισηγείται προς το ΔΣ για να λάβει την έγκριση του, τους όρους αμοιβής και εργασίας τους. Η αμοιβή τους πρέπει να κινείται στα πλαίσια του προϋπολογισμού τόσο του εκάστοτε έργου όσο και του γενικού προϋπολογισμού του ΔΗΠΕΘΕΚ και της εκάστοτε νομοθεσίας.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΑ:
2. Να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην υπερβαίνουν το 65ο
6. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας ( ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ), εξαιρουμένης της ΥΕ εκπαιδευτικής βαθμίδας.
2. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα επιλεγεί πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους προερχόμενο από το χώρο του θεάτρου ή ασχολούμενο με θέματα θεάτρου επαγγελματικά έχοντας ιδιαιτέρως διακριθεί στο χώρο αυτό και έχοντας, συγχρόνως, μια από τις εξής ιδιότητες:
– Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Σκηνογράφος, Ενδυματολόγος, με αναγνωρισμένη προσφορά στο επαγγελματικό θέατρο, Θεατρικός Συγγραφέας, Θεατρολόγος, Συνθέτης ή Χορογράφος με επαγγελματική εργασία και καταξίωση στο Θέατρο.
– Η επαγγελματική του εμπειρία, το αναγνωρισμένο κύρος και η διάκριση πρέπει να αποδεικνύονται εγγράφως – Παράλληλα πρέπει να έχει Διοικητικές ικανότητες.
– Θα πρέπει να έχει αντίστοιχο τίτλο σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ.
Oι υποψήφιες/οι θα πρέπει να έχουν τα προσόντα τόσο κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, όσο και κατά το χρόνο της πρόσληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

 

Πηγή :www.parakritika.gr

Διαβάστε επίσης