Προοπτική κατασκευής ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο

 Προοπτική κατασκευής ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια» διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας για την εκποίηση ενός οικοπέδου, για το οποίο όντως υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος που κατέθεσε την προσφορά του. Ήταν η τελική φάση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πέρυσι για οικόπεδο στην περιοχή Εσκί Καπού, στην Άσπρη Άμμο. Εκεί ο επενδυτής θέλει να κατασκευάσει ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Τα καλά νέα για την θετική έκβαση της διαδικασίας γνωστοποίησε γρήγορα την Τρίτη η πρώην πρόεδρος Αναστασία Ιωσηφίδου. Τις πληροφορίες της επιβεβαίωσε και εμπλούτισε ο Παναγιώτης Αγγελίδης πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης. Υποστηρίξαμε και εμείς αυτήν την πρωτοβουλία, είπε ο κ.Αγγελίδης, αναγνωρίζοντας ότι ήταν κάτι που ξεκίνησε επί των ημερών της κ. Ιωσηφίδου. Η σχετική απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο είχε ακυρωθεί αλλά επανήλθε ισχυρή με ενέργειες της σημερινής διοίκησης του Δήμου, της σημερινής διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης. Ο Παναγιώτης Αγγελίδης είπε ότι υπάρχει κι άλλο οικόπεδο που θα προσφερθεί σε ιδιώτη στην περιοχή «Σπαθιά». Η συνέντευξη του αναφέρει τα εξής:

Ερ: Τι ξέρετε να μας πείτε για το οικόπεδο που τελικά το πήρε ιδιώτης στην Άσπρη Άμμο και μάλιστα θα κάνει ξενοδοχείο;

Απ: Χθες(προχθές)  το πρωί έγινε η ανοιχτή δημοπρασία που αφορά την εκποίηση του συγκεκριμένου ακίνητου μετά από απόφαση η οποία  ήταν σε  συνέχεια απόφασης  του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και το δημοτικού  συμβουλίου. Είναι κάτι το οποίο βρήκαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Χθες(προχθές) έγινε ανοιχτή δημοπρασία, υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος και φυσικά και πλειοδότησε που αφορά την επικείμενη επένδυση στο συγκεκριμένο χώρο.

Ερ: Αυτό θα γίνει ξενοδοχείο; Σας εμπιστεύτηκε αναλυτικά τις προθέσεις και τα σχέδια του ο ιδιώτης;

Απ: Η προοπτική είναι για κατασκευή τουριστικής μονάδα 4 αστέρων όπου μάλιστα έχουμε προβλέψει και σαν όρο στη διακήρυξη  ότι ένα ποσοστό 50% ή 60% των απασχολημένων πρέπει να είναι από την περιοχή της Καβάλας. Πάντως οφείλω να πω και εμείς ως νέα διοίκηση, το συγκεκριμένο θέμα το οποίο παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση, το διαχειριστήκαμε με επιτυχία και τάχιστα προβαίνοντας σε όλες τις διαδικασίες γιατί δεν ήταν ξεκαθαρισμένο απόλυτα ούτως ώστε να φτάσουμε στη χθεσινή(προχθεσινή) μέρα της ανοιχτής δημοπρασίας.

Ερ: Υπάρχει ένα άλλο οικόπεδο στο Εσκί Καπού , στα Σπαθιά για το οποίο υπάρχει ενδιαφερόμενος για να γίνει ξενοδοχείο;

Απ: Στα Σπαθιά έχουμε επίσης μια παραθαλάσσια αξιόλογη έκταση η οποία είναι υπό επαναξιολόγηση. Σκεφτόμαστε να την μισθώσουμε για να υπάρξει μακροχρόνια χρήση με αναπτυξιακή προοπτική και τη δημιουργία ενδεχομένως μια τουριστικής μονάδας.  Υπάρχουν και άλλα μέρη επίσης στην Άσπρη Άμμο  τα οποία σκεφτόμαστε όσον αφορά την αξιοποίηση τους. Υπάρχει η περιοχή της πρώην ΠΑΠ απέναντι από την διασταύρωση προς Άσπρη Άμμο, με την οποία ασχολούμαστε και ένα μικρό μόνο κομμάτι της, ένα μικρό της τμήμα,   κρίνεται αναδασωτέο. Αυτό θα το αναθέσω προσωπικά στο τμήμα  για μια σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας.

Οπότε κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν ασχολούμαστε με την ακίνητη περιουσία του Δήμου και με την προοπτική ανάπτυξη γενικότερα του Εσκί Καπού. Στο Εσκί Καπού έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση και η οριοθέτηση των εσωτερικών συνόρων της περιουσίας η οποία μας ανήκει και συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε την εσωτερική αποτύπωση της ιδιοκτησία μας, διαχειριζόμενοι πολλές υποθέσεις καταπατητών.

Επίσης εκκρεμεί και σύντομα θα παραδοθεί μια τελευταία μελέτη αξιοποίησης της περιοχής που πραγματοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το διεθνές πανεπιστήμιο της πόλη μας. Σύντομα ολοκληρώνεται την οποία θα λάβουμε υπόψη  με μια προηγούμενη μελέτη του ΓΕΩΤΕΕ Καβάλας ούτως ώστε να ορίσουμε πιο συγκεκριμένους στόχους αξιοποίησης της  ευρύτερης περιοχής. Που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε τουριστικά η  αγροτικά. Που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν πεζοπορικές διαδρομές. Που θα μπορέσουμε να φτιάξουμε  logistics κτλ.

 

Διαβάστε επίσης