• 24 Απριλίου 2024,

Πρόωρα αποχώρησε από την υπηρεσία την Τετάρτη (και) το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας

 Πρόωρα αποχώρησε από την υπηρεσία την Τετάρτη (και) το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο της ευρισκόμενης σε εξέλιξη συζήτησης περί των γεγονότων στην κακοκαιρία της περασμένης Τετάρτης, εύλογο είναι το ερώτημα αρκετών πολιτών για το ρόλο που έπαιξε τότε (μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης) η Δημοτική Αστυνομία. Η κ. Τσανάκα απάντησε ότι η Δ. Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε γιατί το προσωπικό της δεν μπορούσε να εμπλακεί και να βοηθήσει στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης την ώρα της χιονόπτωσης. Υπάρχουν φυσικά κι άλλες εντελώς αντίθετες απόψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη αποχώρησε νωρίς από την υπηρεσία. Όπως έγινε με όλους τους άλλους διοικητικούς δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και με τους εργαζόμενους στο Διοικητήριο (υπηρεσίες του δημοσίου και της Π.Ε. Καβάλας). Σε όλους δόθηκε άδεια να αποχωρίσουν πρόωρα επειδή λόγω της επιδείνωσης του καιρού προείχε να επιστρέψουν στην οικία τους με ασφάλεια. Κατά συνέπεια η Δημοτική Αστυνομία την ώρα του προβλήματος στο κέντρο της πόλης, ακόμη και να ήθελε, δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Το προσωπικό της δεν ήταν στην δουλειά!

Η σχετική απόφαση πάρθηκε από τη διοίκηση του Δήμου, τον επικεφαλής των υπηρεσιών στο Διοικητήριο κτλ. Ευτυχώς αυτών των αποφάσεων εξαιρέθηκαν όσοι ασχολούνταν με τη διάνοιξη χιονισμένων δρόμων, χειριστές μηχανημάτων κτλ. Το αστείο της υπόθεσης αφορά (και) τις δηλώσεις του κ. Τσουρουκίδη. Μια μέρα μετά (την Πέμπτη) πέραν του ότι επέρριψε ευθύνες στους πολίτες για το κυκλοφοριακό κομφούζιο, άσκησε κριτική στην απόφαση πρόωρης αποχώρησης των υπαλλήλων του Διοικητηρίου. Αν και την ίδια στιγμή συνέβαινε το ίδιο και με τους δημοτικούς υπαλλήλους!

Διαβάστε επίσης