• 23 Απριλίου 2024,

Προς κατεδάφιση το ακίνητο που κάηκε το Πάσχα του 2018

 Προς κατεδάφιση το ακίνητο που κάηκε το Πάσχα του 2018

Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε χθες η διαδικασία εκδίκασης των υποθέσεων στο Μονομελές Καβάλας. Έτσι κι αλλιώς αυτές ήταν λίγες, αποδείχθηκε ότι ήταν και απλές. Υπήρξαν οι προβλεπόμενες αναβολές αλλά και οι υποθέσεις με ευρύτερο ενδιαφέρον. Σε μια από αυτές δικάστηκε υπόθεση αρκετά σοβαρού επεισοδίου μεταξύ προσφύγων στη δομή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Το επεισόδιο έγινε μεταξύ προσφύγων προ λίγων μηνών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός. Ο οποίος τότε είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανείς (μάρτυρες, παθόντας, κατηγορούμενος) αν και άπαντες κλήθηκαν κανονικά και νόμιμα αφού παραμένουν στην ίδια δομή. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή 3 ετών.

Πιο μεγάλο ενδιαφέρον είχε η υπόθεση για το ακίνητο που καταστράφηκε από φωτιά το Πάσχα του 2018. Αυτό βρίσκεται στην αρχή της οδού 7ης Μεραρχίας (φωτογραφία), ήταν για καιρό άδειο. Μετά την φωτιά κρίθηκε επικίνδυνο, είναι προς κατεδάφιση. Ο συνήγορος υπεράσπισης των περισσότερων συνιδιοκτητών και κατηγορούμενων (24 συνολικά) κ. Χρήστος Πάπαρης εξήγησε ότι για να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης (που ήδη ζητήθηκε από την Πολεοδομία)  έπρεπε να συμφωνήσει το 100% των ιδιοκτητών. Αυτό ήταν αδύνατο κι έτσι ήδη ακολουθείται άλλη διαδικασία που στο τέλος της θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Την έκδοση άδειας κατεδάφισης του ακινήτου. Εξ αυτού του λόγου το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα αναβολής. Η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη επειδή οι συνιδιοκτήτες έλαβαν τα προβλεπόμενα άμεσα μέτρα για το ακίνητο αλλά αυτών δεν επακολούθησαν τα οριστικά μέτρα.  Στην εκφώνηση της υπόθεσης υπήρξε διαδικαστική δυσκολία αφού έπρεπε να ξεκαθαρίσει ποιοι από τους 24 ιδιοκτήτες ζουν και ποιοι έχουν πεθάνει! Δεν ήταν εύκολο αφού κάποιοι είχαν πεθάνει από την δεκαετία του 60! Οι εν ζωή συνιδιοκτήτες παρουσίασαν μέσω των συνηγόρων τους όλες τις ενέργειες που έγιναν για να κατεδαφιστεί το ακίνητο. Με λόγια έδειξαν ότι ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του κτιρίου που πριν καταστεί επικίνδυνο δεν ήταν (ειπώθηκε χαρακτηριστικά) ούτε διατηρητέο, ούτε προτεινόμενο για διατηρητέο.

 

Διαβάστε επίσης