• 24 Απριλίου 2024,

Προς το παρόν ο συναγερμός έληξε!

 Προς το παρόν ο συναγερμός έληξε!

Εκτάκτως συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Γενάρη η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας με τη Δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λόγω αυτών που είχαν προηγηθεί κι είχαν σχέση με την πρόθεση του γιου της (συμπολίτη οδοντίατρου Δημήτρη Θεοδωρίδη) να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο Μέτιου. Πριν την Πρωτοχρονιά υπήρξαν φήμες μιας τέτοιας υποψηφιότητας. Την Πρωτοχρονιά ο κ. Γραμμένος έκανε προειδοποιητικές προς τη Δήμαρχο δηλώσεις, αντίθετες στην υποψηφιότητα του γιου της. Από το πρωί της Τετάρτης τα πράγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν. Οι τόνοι έπεφταν μιας και οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να υποχωρήσουν προκειμένου να προστατευτεί η προεκλογική προσπάθεια της κ. Τσανάκα.

Δύο και πλέον ώρες συζητήθηκε το θέμα στην ομάδα της κ. Τσανάκα. Αυτό έγινε παρουσία του κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος εξήγησε τι είχε συμβεί. Η υποψηφιότητα του δεν ακυρώθηκε. «Παγώνει» προσωρινά προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο Δημαρχείο. Είναι σαφές ότι εφόσον ο κ. Θεοδωρίδης το επιθυμεί, θα είναι υποψήφιος με τον κ. Μέτιο. Αυτό είτε θα ανακοινωθεί αργότερα, είτε δεν θα γίνει ποτέ. Πλέον εξαρτάται από τον ίδιο τον γιο της Δημάρχου.

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Γραμμένος φέρεται να αλλάξει τις δηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, παραδέχθηκε ότι οι απόψεις που τότε διατύπωσε δεν εκφράζουν το σύνολο της δημοτικής ομάδας αλλά ένα μέρος της. Στο τέλος της συζήτησης επικράτησε συμφιλίωση και ενότητα. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό είναι κάτι οριστικό ή προσωρινό. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η διάσπαση της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές στην ΑΜΘ προκαλεί διάφορα προβλήματα αφού αναπόφευκτα επηρεάζει και τους υποψηφίους δημάρχους του ίδιου κόμματος. Η ΝΔ κεντρικά παρακολουθεί την υπόθεση και δεν αποκλείεται να παρέμβει. Το τι θα κάνει προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα Μέτιου (ώστε αυτός να μπορεί να κάνει χωρίς προβλήματα το ψηφοδέλτιο του), επίσης θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ας μη ξεχνάμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους βουλευτές σε όλη την Ελλάδα.

Δηλώσεις Μπάμπη Δράκου

Μιλώντας χθες στο ράδιο Πρωινή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δράκος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα που ανέκυψε με τον γιο της Δημάρχου. Το έκανε με τρόπο προκλητικό, υπό την έννοια ότι υποστήριξε ότι ποτέ δεν έγινε τίποτα! Μάλιστα τις αρχικές δηλώσεις του κ. Γραμμένου (αυτές της Πρωτοχρονιάς) φάνηκε να μην τις υπολογίζει καθόλου. Επικαλέστηκε νεότερες και διαφορετικές (ηπιότερες), οι οποίες έγιναν την δεύτερη μέρα του νέου έτους.

Ο κ. Δράκος μεταξύ άλλων τόνισε: « Άκουσα κι εγώ το θέμα με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Θεοδωρίδη. Συζήτησα μαζί του. Ότι έγινε δεν άξιζε να πάρει αυτές τις διαστάσεις. Αυτός θα αποφασίσει. Όταν αποφασίσει θα μας πει τι θα κάνει. Είναι μια άλλη ιστορία όσα λέγονται από πηγαδάκι σε πηγαδάκι. Όλη αυτή η φιλολογία στοχεύει στη Δήμαρχο. Από πολιτικής πλευράς ότι έγινε είναι συνέπεια των πολλών υποψηφιοτήτων που υπάρχουν για τις προσεχείς τοπικές εκλογές. Πάντα η ΝΔ είχε αυτό το ζήτημα με τις πολλές υποψηφιότητες. Στο τέλος πάντα πρυτανεύει η λογική. Προέχει η νίκη στις εθνικές εκλογές». Ο κ. Δράκος ερωτηθείς σχετικά απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Η ΝΟΔΕ Καβάλας στηρίζει την υποψηφιότητα Μέτιου».

 

Διαβάστε επίσης