• 15 Μαΐου 2024,

Προσφορά συμπολίτη και βάψιμο εσωτερικών χώρων δύο ΚΑΠΗ

 Προσφορά συμπολίτη και βάψιμο εσωτερικών χώρων δύο ΚΑΠΗ

Ομόφωνη απόφαση έλαβε προ λίγων ημερών η διοίκηση της δημοτικής κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας.

Αποδέχθηκε προσφορά ιδιώτη επαγγελματία, τα συνεργεία του οποίου θα εργαστούν εθελοντικά βάφοντας εσωτερικούς χώρους σε δύο ΚΑΠΗ. Αρχικά και άμεσα στο ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά (φωτογραφία), στη συνέχεια και στο ΚΑΠΗ της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου.

Οι μπογιές υπάρχουν στο νομικό πρόσωπο του Δήμου και θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Το βάψιμο των εσωτερικών χώρων θα γίνει σε μια περίοδο που τα ΚΑΠΗ δεν λειτουργούν λόγω συνεχόμενων μέτρων πρόληψης κορωνοϊού. Άρα κατάλληλη για τέτοιες εργασίες συντήρησης. Δεδομένης της προσφοράς η διοίκηση της Αλληλεγγύης αποφάσισε αυτή τους χώρους που είχαν προτεραιότητα να βαφούν.

Ο επαγγελματίας που κάνει τη δωρεά θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του αλλά πάντως το νομικό πρόσωπο τον ευχαρίστησε ήδη και θα τον ευχαριστήσει πάλι με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Με άλλη απόφαση που έλαβε επίσης πρόσφατα το ίδιο διοικητικό συμβούλιο δέχθηκε το αίτημα συλλόγου που θέλει να κάνει εθελοντική αιμοδοσία. Ο σύλλογος είναι των εθελοντών αιμοδοτών του πρώην Δήμου Φιλίππων. Θα προετοιμάσει και θα υλοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ των Κρηνίδων με πιθανότερη ημερομηνία- εφόσον μπορεί να εξυπηρετήσει ο σταθμός αιμοδοσίας του Νοσοκομείου- την Κυριακή 20 Δεκέμβρη και ώρες 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

*Για τα παιδιά των παιδικών σταθμών της δημοτικής κοινωνικής Αλληλεγγύης υπάρχει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μέσω τηλεδιάσκεψης.Οι παιδικοί σταθμοί είναι γνωστό ότι δεν λειτουργούν λόγω των υφιστάμενων μέτρων.

Η πρώτη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του νομικού προσώπου στο facebook έγινε την περασμένη εβδομάδα και η δεύτερη χθες το πρωί. Το κείμενο «υποδοχής» και προετοιμασίας όσων επακολουθούν (σε φωτογραφίες και βίντεο) αναφέρει τα ακόλουθα: «Αγαπητοί γονείς ,αγαπημένα μας παιδιά, χωριστήκαμε απότομα λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που ζούμε!

Ελπίζουμε ότι είστε όλοι καλά. Θα θέλαμε να σας κρατήσουμε συντροφιά έστω κι από μακριά και για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε κάτι που ελπίζουμε να σας δώσει χαρά αλλά και τη δυνατότητα να απασχοληθείτε ευχάριστα στο σπίτι τις μέρες που δεν θα ιδωθούμε! Καλή διασκέδαση».

Διαβάστε επίσης