• 24 Απριλίου 2024,

Πρόσφυγες αφήσανε την δομή και πήγανε για μπάνιο

 Πρόσφυγες αφήσανε την δομή και πήγανε για μπάνιο

Στους ανακαινισμένους χώρους του «Ασημακοπούλου» μπορούν να διαμείνουν περίπου 350 άνθρωποι και σήμερα οι διαμένοντες πρόσφυγες δεν ξεπερνούν τους 500
Συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των δομών φιλοξενίας με στόχο την εξισορρόπηση των αριθμών φιλοξενούμενων που υπάρχουν σε αυτές.

Στη δομή φιλοξενιας του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στην Καβάλα σύμφωνα με την Πρωινή της Καβάλας έφτασαν 200 άτομα, όλοι τους Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η άφιξη των λεωφορείων με τους πρόσφυγες και τις αποσκευές τους έγινε τμηματικά, υπό διακριτικά μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί χθες υπήρχε κινητικότητα στη δομή, κάτι σαν προετοιμασία για την άφιξη των νέων προσφύγων. Ωστόσο ο χώρος που ανακαινίστηκε συνεχίζει να είναι εργοτάξιο αφού κάποιες δουλειές συνεχίζονται ενώ σε αυτόν παραμένουν μηχανήματα έργων. Ορισμένοι από τους νέους πρόσφυγες με το που αποβιβάστηκαν από τα λεωφορεία έσπευσαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Οι υπόλοιποι προτίμησαν να εγκατασταθούν στους νέους χώρους που υπάρχουν για αυτούς.

Πηγή:www.voria.gr

Διαβάστε επίσης