• 29 Απριλίου 2024,

Προσφυγή στη δικαιοσύνη μπας και αποφευχθεί η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

 Προσφυγή στη δικαιοσύνη μπας και αποφευχθεί η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη, μόνος του ή μέσω της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ ΑΜΘ, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά άμεσα την προσπάθεια του για να γλιτώσει την αλλαγή στην προσχολική εκπαίδευση με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τους παιδικούς του σταθμούς. Ο στόχος του δεν είναι καθόλου εύκολος μιας και η γνωστή υπουργική απόφαση δημιούργησε σε βάρος του συγκεκριμένα δεδομένα. 279 νήπια αποχωρούν από τους παιδικούς σταθμούς για τα δημόσια νηπιαγωγεία ενώ φαίνεται ότι εξ αυτού του λόγου θα χάσει 400.000 ευρώ από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου το θέμα συζητήθηκε και συζητείται , υπήρξε κριτική της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς της Δημάρχου αλλά και σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων για τις άμεσες επόμενες κινήσεις. «Ποτέ δεν συμφώνησα με τον κ. Μπαντίκο» είπε η δήμαρχος και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα διαθέσει κτίρια παιδικών σταθμών ώστε αυτά να φιλοξενήσουν νηπιαγωγεία. Αν τούτου χρειαστεί και ζητηθεί.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς ζητούν να μην εφαρμοστεί στο Δήμο Καβάλας το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου, το ψήφισμα τους έγινε δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία. Από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκύπτει ότι ο Δήμος Καβάλας θα ζητήσει από τους γονείς να εγγράψουν κανονικά τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, ελπίζοντας ότι τον Σεπτέμβρη τα δεδομένα δεν θα έχουν αλλάξει σε σχέση με το τι γίνεται συνήθως.

Ο Λεωνίδας Παππάς είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η κ. Τσανάκα έκανε πρόχειρη προσέγγιση στο θέμα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος την κατηγόρησε για επιπολαιότητα και ο Βαγγέλης Παππάς επικεντρώθηκε στην κριτική προς τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας. Τόνισε ότι η Δήμαρχος δεν έδωσε την προσοχή που θα έπρεπε. Ο Άρης Βέρρος διαφώνησε με το ψήφισμα, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα στο θέμα έχει το κάθε παιδί. Όπως ήταν αναμενόμενο αποδοκιμάστηκε από τους παρόντες εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Τέλος ο Χρήστος Ποτόλιας έκανε κριτική στην Κυβέρνηση αλλά υποστήριξε την δίχρονη υποχρεωτική σχολική αγωγή.  Διαφώνησε με το ψήφισμα.

Διαβάστε επίσης