Πρόσκληση διαβούλευσης για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία

 Πρόσκληση διαβούλευσης για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία

Αρκετούς μήνες μετά την πρώτη και αποτυχημένη προσπάθεια, ο Δήμος Καβάλας επανέρχεται.

Καλεί σε διαβούλευση τους κατοίκους της Παναγίας προκειμένου να τους ενημερώσει για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που θέλει να εφαρμόσει στην ίδια συνοικία. Η όλη διαδικασία που ουσιαστικά αρχίζει από την αρχή, έχει μέλλον μπροστά της.

Μετά τις αποφάσεις που θα παρθούν στην Καβάλα, κυριότερη των οποίων είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη. Όπως επίσης κι από άλλες υπερκείμενες αρχές.

Στο τέλος η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας πρέπει να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ελεγχόμενη στάθμευση στη συνοικία της Παναγίας ακόμη κι αν αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, θα περάσει καιρός μέχρι να έρθει η ώρα να εφαρμοστεί.

Το τελευταίο οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους επειδή όπως λέγεται χαρακτηριστικά πρόκειται για μια «κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας». Η δεύτερη προσπάθεια του Δήμου Καβάλας και το νέο βελτιωμένο σχέδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία, στηρίζεται στην αρχική βασική ιδέα.

Σύμφωνα με την οποία οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν εκεί όπου επιτρέπεται το παρκάρισμα. Προστίθεται ότι αυτό θα ισχύει και για συγγενικά τους πρόσωπα, όταν αυτά επισκέπτονται τη συνοικία της Παναγίας για να προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα. Ελεύθερα θα μπορούν να παρκάρουν στη συνοικία της Παναγίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Προβλέπεται ειδική διαδικασία για τους επισκέπτες ενώ όλα αυτά αφορούν την περιοχή από την αρχή της Θεοδώρου Πουλίδου και την οδό Γραβιάς προς την Παναγία. Φυσικά την ανατολική πλευρά της  συνοικίας. Στόχος της διαβούλευσης που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 6:30 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική, είναι να ακουστούν κι άλλες ιδέες. Να γίνει σχολιασμός των προτάσεων κι αν χρειαστεί εμπλουτισμός τους.

Διαβάστε επίσης