• 25 Απριλίου 2024,

Προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών σε Καβάλα- Νέστο – Παγγαίο

 Προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών σε Καβάλα- Νέστο – Παγγαίο

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών αρχές του μήνα αλλά και ο Ν. 5003/2022 δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να ενισχύσουν περαιτέρω το προσωπικό της Δημοτικής τους Αστυνομίας ή να το δημιουργήσουν πρώτη φορά.

Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Οργανισμό κάθε Δήμου. Έτσι ήδη ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να προσλάβει 3 επιπλέον άτομα ενώ οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου είτε δημιουργούν Δημοτική Αστυνομία, είτε την ενισχύουν. Ο Δήμος της Θάσου προς το παρόν δεν έλαβε σχετική πρωτοβουλία. Δεν είχε ποτέ Δημοτική Αστυνομία.

Προ 10 ημερών ο Δήμος Νέστου αποφάσισε να ζητήσει έγκριση για να προσλάβει 5 ακόμη δημοτικούς αστυνομικούς. Διαθέτει έναν (με μετάταξη από το Δήμο Καβάλας), έλαβε έγκριση και μέσω ΑΣΕΠ θα προσλάβει δεύτερο. Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας θέλει να προσλάβει 5 ακόμη. Ο Δήμος Παγγαίου έλαβε απόφαση στην Οικονομική του Επιτροπή για να προσλάβει 5 δημοτικούς αστυνομικούς. Σήμερα δεν διαθέτει κανέναν. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου αναφέρει:

«Η άσκηση των αρμοδιότητων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως αυτές ορίζονται στο
άρθρο 3 του ν. 5003/2022, μπορούν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Παγγαίου και να συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ο Δήμος Παγγαίου έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως αυτό της πληθυσμιακής μεταβολής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία τη στελέχωση του τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιστατικά και ζητήματα που μέχρι
τώρα απαιτούσαν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δήμου. Συνυπολογίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του Δήμου προτείνεται η πρόσληψη πέντε (5) δημοτικών αστυνόμων».

Διαβάστε επίσης