• 16 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Δημοτική Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει ο Δήμος Παγγαίου. Ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών έγκριση για τις πρώτες 5 προσλήψεις προσωπικού. Ισάριθμες προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών ζητά και ο Δήμος Νέστου. Ο οποίος έχει Δημοτική Αστυνομία με λίγο ωστόσο προσωπικό. Οι ενέργειες αυτές στηρίζονται στη δυνατότητα που δίνει στους Δήμους το Υπουργείο, τόσο με νόμο όσο και με πρόσφατη εγκύκλιο. Αρκεί ο οργανισμός κάθε Δήμου να προβλέπει την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Θυμίζουμε ότι και ο Δήμος Καβάλας σκοπεύει να προσλάβει 3 νέους δημοτικούς αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ χθες βράδυ επρόκειτο να ψηφιστεί από τη Βουλή τη τροπολογία για τις Επιτροπές των Δήμων.

 

Εξ αιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων και στον κόλπο της Καβάλας, έμεινε στο λιμάνι το Aqua Blue. Δεν θα έρθει σήμερα στην Καβάλα το πλοίο Myconos. Σχετική προειδοποίηση για όλα τα σκάφη έκανε και το Λιμεναρχείο. Ο Δήμος Καβάλας θα αποζημιώσει εταιρία, σε αυτοκίνητο της οποίας έπεσε δέντρο. Το περιστατικό έγινε τον Αύγουστο στην οδό Φ. Εταιρίας. Σοβαρές υλικές ζημιές σε περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας μετά από καταδίωξη. Διέφυγε το ύποπτο όχημα. Νέο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Καβάλας προκαλούν οι αποχωρήσεις εργαζόμενων λόγω συνταξιοδότησης. Χθες το σωματείο εργαζομένων μετέφερε στον Πρωθυπουργό διαμαρτυρία νοσηλευτών που ενώ θα συνταξιοδοτούνταν, υποχρεώνονται να εργαστούν 6 ακόμη χρόνια!

 

Υποψήφιος με το Χρήστο Μέτιο θα είναι ο Κίμωνας Παπαδόπουλος. Αρνητικά απάντησε στην πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας η Υπουργός Παιδείας, δεν θα έρθει στην πόλη μας την Κυριακή 29 Γενάρη. Ταξί εξετράπη της πορείας του στην Εγνατία, στο ύψος της Πετροπηγής. Υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Θάσου. Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε τις οικοδομικές άδειες για τις σχολικές αίθουσες κοντέϊνερ σε Λυδία- Αμυγδαλεώνα αλλά αυτές δεν ήρθαν ακόμη. Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο εκδήλωση για την προώθηση της αλιείας στην Καβάλα στις αγορές του εξωτερικού.

 

Εκδήλωση με τη Μελίνα Μποτέλη θα πραγματοποιήσει στο «Αντιγόνη Βαλάκου» η Φιλόπτωχος. Εκδρομή στο Φαλακρό ετοιμάζει ο Φυσιολατρικός Όμιλος. Ο μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Φίλιππος Μανωλούδης νικητής διαγωνισμού κιθάρας στο Τόκιο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν για δωρεά παιχνιδιών την ομάδα βόλεϋ του ΑΟΚ. Από το προσεχές Σάββατο έκθεση φωτογραφίας στην οικία του Μοχάμεντ Άλι.

 

Στις 3 το μεσημέρι το τοπικό ντέρμπι του ΑΟΚ με τον Βύρωνα. Την ίδια ώρα Θερμαϊκός- Νέστος, Πανθρακικός- Ορφάνι.

 

Διαβάστε επίσης