• 21 Σεπτεμβρίου 2023,

Πρόσληψη τεχνικού συμβούλου και για το σιδηροδρομικό έργο Θεσσαλονίκη- Καβάλα

 Πρόσληψη τεχνικού συμβούλου και για το σιδηροδρομικό έργο Θεσσαλονίκη- Καβάλα

Στην πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για τη συνέχιση της διαδικασίας των έξι έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία γνωστοποίησε παράλληλα ότι όλοι οι προεπιλεγέντες της πρώτης διαγωνιστικής φάσης, πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στον Διάλογο.

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ξεκίνησε η ανοικτή διαδικασία επιλογής 6 τεχνικών συμβούλων για τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, καθώς και 1 τεχνικού συμβούλου για τις υφιστάμενες και νέες εργολαβίες  που δημοπρατούνται με τη διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή τα πρακτικά των έξι έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, σύμφωνα με τα οποία όλοι οι προεπιλεγέντες της πρώτης διαγωνιστικής φάσης, πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στον Διάλογο.

Πρόκειται για τις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ – ALSTOM, ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Τα έργα αυτά αφορούν – κυρίως – τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, ύψους 477 εκατ., του Λαυρίου, ύψους 391 εκατ., της Ραφήνας, ύψους 309 εκατ. και του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, ύψους 53,5 εκατ., με το σιδηροδρομικό δίκτυο, την κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,68 δις. και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο, ύψους 1,07 δις.

Το αντικείμενο των τεχνικών συμβούλων περιλαμβάνει την υποστήριξη της ΕΡΓΟΣΕ κατά την επίβλεψη των κατασκευών, την υποστήριξη και υποβοήθηση στον έλεγχο και την σύνταξη των μελετών, ώστε να επιτευχθούν οι εταιρικοί στόχοι της εταιρείας, ως προς τον χρόνο κατασκευής, το κόστος, την ποιότητα και την ασφάλεια των εργασιών.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης