Προσοχή, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ελέγχει όλους όσους νοσούν κι είναι σε καραντίνα!

 Προσοχή, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ελέγχει όλους όσους νοσούν κι είναι σε καραντίνα!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η επιβολή προστίμου σε κάτοικο Καβάλας μαζί με την κατάθεση μήνυσης εναντίον του.

Πρόκειται για πολίτη θετικό στον κορωνοϊό, ο οποίος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας παραβίασε το μέτρο της καραντίνας. Αυτό το γεγονός γίνεται αφορμή να πληροφορηθούμε τι συμβαίνει με όλους όσους νοσούν και πρέπει να βρίσκονται στην οικία τους για διάστημα 10 ημερών τουλάχιστον.

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει την κάθε Αστυνομική Διεύθυνση κι αυτή αναλαμβάνει να ελέγξει αν τηρείται το μέτρο της καραντίνας. Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ενημερώνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα την κάθε Αστυνομική Διεύθυνση. Στέλνει πίνακα με όσους νοσούν. Στον πίνακα υπάρχουν αναλυτικά τα στοιχεία τους.

Η διεύθυνση κατοικίας, το τηλέφωνο κτλ. Από εκεί και πέρα η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση προσπαθεί και καταφέρνει να ελέγξει τους περισσότερους. Τις πιο πολλές φορές τηλεφωνεί στα νούμερα που έχει στη διάθεση της (μέσω του ΕΟΔΥ).

Κάνει τον λεγόμενο τηλεφωνικό έλεγχο. Άλλες φορές περιπολικό φθάνει στη διεύθυνση της οικίας του ασθενή κι ο αστυνομικός χτυπά το κουδούνι για να βεβαιωθεί ότι ο πολίτης είναι σπίτι του. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα και με τις δυνατότητες της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης και φυσικά ανάλογα και με τον αριθμό των κρουσμάτων. Δυστυχώς η πραγματοποίηση αυτών των ελέγχων δεν είναι κάτι ευρύτερα γνωστό.

Πολλές φορές οι πολίτες θεωρούν ότι τέτοιοι έλεγχοι δεν γίνονται καθόλου. Αυτό είναι λάθος. Αυτό ίσως νόμιζε ο πολίτης που αντιμετωπίζει από προχθές το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και τη ποινική διαδικασία. Στην περίπτωση του και κατά το τυπικό, ακολουθήθηκε και η διαδικασία του αυτόφωρου. Εκτός από το πρόστιμο των 5.000 ευρώ ο ίδιος πολίτης θα βρεθεί κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Μια τέτοια υπόθεση (ενός άλλου ίδιου αλλά παλαιότερου περιστατικού στη Θάσο) ήταν να δικαστεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονομελές Καβάλας. Αναβλήθηκε και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ως προς το πρόσφατο περιστατικό της Καβάλας, η Αστυνομία πήγε στο σπίτι του ασθενούς πολίτη. Χτύπησε το κουδούνι μα δεν απάντησε κανείς. Φεύγοντας οι αστυνομικοί είδαν τον πολίτη να επιστρέφει σπίτι του. Βεβαίωσαν τα στοιχεία του, προέκυψε αμέσως ότι δεν τήρησε την καραντίνα κι επακολούθησε το πρόστιμο κτλ.

Διαβάστε επίσης