Προσοχή μην χαλαρώσουμε και μπλέξουμε … πάλι !

 Προσοχή μην χαλαρώσουμε και μπλέξουμε … πάλι !

Πορτοκαλί συναγερμός από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την χαλάρωση των τελευταίων ημερών αφού όσο προχωρά η άνοιξη υποχωρεί η τήρηση των μέτρων.

Μία τέτοια χαλάρωση θα μπορούσε να μας βάλει σε μπελάδες και να προκαλέσει νέες περιπέτειες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν  έχουμε διάθεση  να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία βλέπουμε πλέον ολοκάθαρα την επόμενη ημέρα αλλά προς θεού μην φερθούμε λες και τελείωσε η πανδημία.

Ο κορονοϊός είναι εδώ , παραμονεύει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Συνήθως μας έρχεται από εκεί που δεν τον περιμένουμε.

Μην βάλουμε σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται με τους εμβολιασμούς και γενικότερα με την τήρηση των μέτρων που θα μας περάσουν απέναντι.

 

Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των χωρών της Ε.Ε. σε εμβολιασμούς γιατί στις άλλες χώρες της Ένωσης και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης ακολουθείται άλλη τακτική.

Δεν μπορείς να εμβολιαστείς αν δεν εξεταστείς πρώτα από γιατρό.

Ο γιατρός είναι αυτός που θα ανάψει το πράσινο φως μετά από τις απαραίτητες βέβαια εξετάσεις προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Για τον λόγο αυτό και οι εμβολιασμοί είναι πολύ πίσω τουλάχιστον  σε σχέση με την Ελλάδα όπου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Στην Ελλάδα πρώτα εμβολιάζεσαι και εν συνεχεία πηγαίνεις  στο γιατρό  αν παρουσιάσεις περίεργα συμπτώματα.

Υπάρχει βέβαια σε αυτή την περίπτωση το ενδεχόμενο, αν στραβώσει το πράγμα, να μην προλάβεις τον γιατρό.

 

Έγινε μια μελέτη που έδειξε ότι μεταξύ των εμβολίων της Pfizer και της Astra Zeneca το πρώτο μετά και την δεύτερη δόση δημιουργεί στον οργανισμό περισσότερα εξουδετερωτικά αντισώματα από ότι το δεύτερο.

Και για τα δύο πάντως εμβόλια κατά της Covid απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν και οι δύο δόσεις προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη.

Τέλος το Astra Zeneca είναι το εμβόλιο που καλύπτει σε ποσοστό 97% και την Ινδική μετάλλαξη.

 

Μετά τον Τζέημς αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο και ο κολλητός του ο Νίκος ο Μπάρτζης όχι γιατί έχασε τα μυαλά του , αλλά γιατί έχει πρόβλημα στα γόνατα του και δεν μπορεί να αγωνισθεί και δεν υπάρχει λόγος να παραμένει σε ένα παιχνίδι που είναι αγωνιστικό.

Αυτό το Survivor ίσως να είναι και το Survivor με τις περισσότερες οικιοθελείς αποχωρήσεις.

Οι περισσότεροι παίκτες κλατάρανε σωματικά ή ψυχολογικά και αποχωρήσανε.

 

Με καλό , ανοιξιάτικο καιρό, και αυτή η εβδομάδα αν και προς το Σάββατο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για ασθενείς βροχούλες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προβλέψεις τελικά δεν θα βγούνε.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης