• 19 Απριλίου 2024,

Προσωρινά πιο μεγάλη η λαϊκή αγορά του Σαββάτου

 Προσωρινά πιο μεγάλη η λαϊκή αγορά του Σαββάτου

Σε όλη την οδό Εθνικής Αντίστασης (παραλιακή οδός) θα επεκταθεί από το προσεχές Σάββατο και για άγνωστο αλλά μικρό χρονικό διάστημα η λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Η επέκταση είναι απαραίτητη αφού στις λαϊκές επιστρέφουν οι έμποροι ενώ τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανά πάγκο. Αυτό σημαίνει ότι ο γνωστός χώρος (πέριξ του Διοικητηρίου) δεν επαρκεί.

Έτσι όλη η Εθνικής Αντίστασης χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο. Το αίτημα κατατέθηκε από ημέρες στον ΟΛΚ και προς το παρόν απαντήθηκε θετικά αλλά προφορικά. Πρέπει να επακολουθήσει η γραφειοκρατική διαδικασία, γεγονός που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των ημερών και σίγουρα πριν το Σάββατο. Μεγαλύτερες των συνηθισμένων είναι ήδη οι λαϊκές αγορές στο Νομό Καβάλας, τέτοια υπήρξε χθες στη Χρυσούπολη. Θα υπάρξει σήμερα στις Κρηνίδες.

Το Λιμεναρχείο Καβάλας συμφωνεί με την επέκταση της λαϊκής. Οι πάγκοι στην οδό Εθνικής Αντίστασης θα μπουν στις δύο άκρες του δρόμου. Θα υπάρξει διευκόλυνση στην είσοδο έξοδο του παρκινγκ του ΝΟΚ αλλά και ελεύθερος χώρος για ασθενοφόρο ή άλλη έκτακτη ανάγκη. Οι μικροπωλητές υπολόγισαν ότι οι πάγκοι στις δύο σειρές θα απλωθούν έως το τέλος της οδού.

Έως το σημείο όπου παλαιότερα έδεναν τα φέρι μποτ. Υπάρχει πιθανότητα αυτή η μεγάλη λαϊκή αγορά να γίνει μόνο το προσεχές Σάββατο μιας και το αρμόδιο Υπουργείο προσανατολίζεται στην χαλάρωση των μέτρων. Κάτι που θα σημαίνει μείωση της απόστασης από πάγκο σε πάγκο.

Τα σωματεία των μικροπωλητών που κάνουν γνωστή την αλλαγή για το Σάββατο, ευχαριστούν στις δηλώσεις που κάνουν εκπρόσωποι τους τον ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο. Τον Δήμο Καβάλας αλλά και τον Μακάριο Λαζαρίδη.

Διαβάστε επίσης