Προσωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο

 Προσωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο

Στον καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας  Φώτη Κουτσοθόδωρο ανέθεσε η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προσωρινά καθήκοντα διευθυντή μουσικής εκπαίδευσης αυτού.

Η απόφαση που είναι ομόφωνη, πάρθηκε στις 4 Ιουλίου σε συνεδρίαση του ίδιου διοικητικού Συμβουλίου. Εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρος Τζατζάρης υπενθύμισε ότι στις 30 Ιουνίου έληξε η σύμβαση ορισμένου χρόνου του διευθυντή μουσικής εκπαίδευσης Γιώργου Ιουλίου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Τζατζάρης είπε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του ωδείου και τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει απαραίτητα να οριστεί καθηγητής, στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος καθηγητής κιθάρας, ως αυτός που θα εκτελεί χρέη διευθυντή μουσικής εκπαίδευσης στο Δημοτικό Ωδείο. Υπενθύμισε ότι υπάρχει νομοθετική απαγόρευση διενέργειας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών τόσο εξαιτίας των πρόσφατων διαδοχικών εκλογών όσο και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχόντων.

Σχολιάζοντας την εισήγηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αχιλλέας Νικολαΐδης (μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΩΚ ως εκπρόσωπος της παράταξης Τόπος της Ζωής μας) είπε: «ψηφίζω ναι, εύχομαι ο νέος Διευθυντής Μουσικής Εκπαίδευσης να μας βγάλει «ασπροπρόσωπους», να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το Δημοτικό Ωδείο και να είναι ισάξιος και ακόμη καλύτερος από τον Γεώργιο – Ιούλιο Παπαδόπουλο».

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν «μόνοδρομος» για τη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου αφού ο κ. Κουτσοθόδωρος είναι ο μόνος που έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για τη θέση, μετά τη λήξη της σύμβασης του κ. Παπαδόπουλου.

Το Φθινόπωρο και ο κ. Παπαδόπουλος και άλλοι καθηγητές του Ωδείου θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη με αγωγή, ζητώντας να μονιμοποιηθούν στο ωδείο. Ρόλο θα παίξει η απόφαση του δικαστηρίου, η στάση που θα κρατήσει στη συζήτηση της αγωγής η διοίκηση του Δήμου και του Ωδείου. Φυσικά είμαστε εν αναμονή και του νέου διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου (μετά την 1η Σεπτέμβρη). Τα μαθήματα στο ωδείο τέλειωσαν 30 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης