Cosmopolis με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση και επιτυχία

 Cosmopolis με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση και επιτυχία

Με τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis. H  επιτυχία -όπως τόνισαν και οι ίδιοι- αποζημίωσε τους διοργανωτές, τους ικανοποίησε και τους δικαίωσε για την επιλογή τους να στηρίξουν το φεστιβάλ. Το οποίο φέτος ήταν μεγαλύτερο και σε γενικές γραμμές καλύτερο. Έπαιξε ρόλο το ότι προβλήθηκε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (πλέον είναι περισσότερο γνωστό) κι έτσι ήρθαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις πολλοί κάτοικοι όμορων νομών.

Βοήθησε η τουριστική κίνηση, που αυτό το διάστημα είναι στο αποκορύφωμά της. Μεγάλο το ενδιαφέρον που έδειξαν για το Cosmopolis οι ίδιοι οι καβαλιώτες. Πολύς κόσμος περπάτησε από την οδό Κουντουριώτου μέχρι και το Φρούριο,  ίδρωσε ταλαιπωρήθηκε στριμώχτηκε αλλά στο τέλος ικανοποιήθηκε από το θέαμα του φεστιβάλ.

Στην κουζίνα του φεστιβάλ σημειώνονταν ουρά. Αναμονή αρκετών λεπτών. Πολλοί ήθελαν να δοκιμάσουν τις διαφορετικές γεύσεις που κάθε βράδυ προσφέρονταν. Τα χορευτικά συγκροτήματα από όλα τα μέρη του κόσμου προσέλκυσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των θεατών που έμεναν στις παραστάσεις από την αρχή έως το τέλος τους.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που γέμισαν τους δρόμους της Παναγίας δίνοντας το χαρακτηριστικό της επιτυχίας στο Cosmopolis; ‘

Ηδη αναφέραμε ότι το κοινό είναι μικτό . Ολοι ακολούθησαν την ίδια διαδρομή και είχαν ως πρώτο τελικό προορισμό την εξέδρα των εκδηλώσεων. Είδαμε άνδρες και γυναίκες, όλες τις ηλικίες. Οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά. Ηλικιωμένους. Έλληνες,  ξένους τουρίστες. Βαλκάνιους.

Ακόμη και δυτικοευρωπαίους. Οι περισσότεροι καθώς περπατούσαν φωτογράφιζα, πολλοί είχαν στα χέρια τους τα έντυπα που τους καθοδηγούσαν για την εκδήλωση που ήθελαν να παρακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τεκταινόμενα.

Βαδίζοντας στους δρόμους της Παναγίας,  ειδικότερα στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου,  άκουγες δίπλα σου τους ανθρώπους να μιλούν όλες τις γλώσσες.

Τα περίπτερα που γενικότερα φέτος ήταν περισσότερα,  ήταν περίπτερα των συμμετεχόντων συλλόγων μαζί με το περίπτερο του συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας. Περίπτερα οργανώσεων και τοπικών φορέων αυξημένα κατά δύο. Θετικά σχόλια υπήρξαν για την παρουσία στο Cosmopolis του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ας μη ξεχνάμε ότι εκτός από τον Ιατρικό σύλλογο συμμετοχή στις εκδηλώσεις (πρώτη φορά) είχε και ο Σύλλογος των Αρχιτεκτόνων. Αυτές οι συμμετοχές δείχνουν ότι ακόμη περισσότεροι τοπικοί παράγοντες αρχίζουν να εμπιστεύονται το φεστιβάλ, να συνδέονται ισχυρότερα με αυτό.

Επιτυχία σημείωσε και η μικρή αγορά που δημιουργείται και ενισχύεται κάθε φορά απέναντι από το χώρο της κουζίνας. Οι πιο θαρραλέοι και οι πιο νέοι συνέχισαν το βάδισμα όλα τα βράδια στα σοκάκια της συνοικίας φτάνοντας μέχρι το φρούριο για τις συναυλίες που όλες όπως προβλέπονταν άλλωστε σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Το Cosmopolis με την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης έκανε βήματα προόδου. Είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός τοπικός θεσμός και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης υπόσχεται όχι μόνο να το διατηρήσει αλλά και να το ενισχύσει περαιτέρω.

 

Διαβάστε επίσης