• 19 Απριλίου 2024,

Συναντήσεις Πασχαλίδη σε ΕΛΓΑ και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 Συναντήσεις Πασχαλίδη σε ΕΛΓΑ και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την ευκαιρία της πολυήμερης παραμονής του στην Αθήνα λόγω της έναρξης των νέων κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων,  ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε επαφές κυρίως στον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενδιαφέρθηκε για την αξιοποίηση του ασθενοφόρου,  για το οποίο είχε μεσολαβήσει πριν το 2015 να παραληφθεί από το Νοσοκομείο Καβάλας ως δωρεά από φορέα της Ιταλίας. Το ασθενοφόρο δεν χρησιμοποιείται,  ανήκει στο νοσοκομείο αλλά για πολύ καιρό βρίσκεται σταθμευμένο στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ζήτησε από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στράτο Πλωμαρίτη το όχημα να μεταφερθεί στο Πολυιατρείο Οφρυνίου,  να επιδιορθωθούν τυχόν βλάβες από την μακρά ακινησία του και με οδηγό που θα προσληφθεί να χρησιμοποιηθεί για την παραλία Οφρυνίου όπου υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Το θέμα της κάλυψης της θέσης του οδηγού μπορεί να αντιμετωπιστεί αφού υπάρχει εγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης οδηγού στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης,  η οποία λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος δεν καλύφθηκε.

Ο κ. Πλωμαρίτης υποσχέθηκε στον Γιάννη Πασχαλίδη η θέση που δεν καλύφθηκε στη Χρυσούπολη να μεταφερθεί για το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης όπου υπάρχει ενδιαφέρον να καλυφθεί.

Ο οδηγός που θα προσληφθεί συμφωνήθηκε να χρησιμοποιηθεί στο προαναφερθέν ασθενοφόρο.

Στα γραφεία του ΕΛΓΑ ο Γιάννης Πασχαλίδης θύμισε ότι δεν έχουν πληρωθεί οι αποζημιώσεις του 10% σε αγρότες του Νέστου για ζημιές από την κακοκαιρία το Καλοκαίρι του 2018! Ζήτησε ίση αντιμετώπιση στα ζητήματα αποζημιώσεων αγροτικών παραγωγών.

Έφερε ως παράδειγμα την Κόρινθο όπου σε ίδια περίπτωση με αυτή του Νομού Καβάλας όχι μόνο υπήρξαν αποζημιώσεις αλλά προέρχονταν από δύο φορείς του δημοσίου. Ζήτησε να ενισχυθεί με προσωπικό το γραφείο του ΕΛΓΑ Καβάλας,  εργαζόμενοι του οποίου απουσιάζουν από αυτό λόγω αποσπάσεων. Για την γρήγορη καταγραφή των πρόσφατων ζημιών στις καλλιέργειες του νομού έλαβε υπόσχεση ότι ο ΕΛΓΑ Καβάλας θα ενισχυθεί με προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον οποίο ζήτησε να ενισχυθεί το προσωπικό του ΕΛΓΑ Καβάλας και με την ειδικότητα του κτηνιάτρου.

Διαβάστε επίσης