Πρόστιμα στην Εγνατία Οδό με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη

 Πρόστιμα στην Εγνατία Οδό με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη

Με δύο διαφορετικές αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ στην Εγνατία Οδό για εκκρεμότητες της σε παλιά εργοτάξια της.

Τα οποία λειτουργούσαν όταν κατασκευάζονταν ο δρόμος.

Τα πρόστιμα έχουν σχέση με αυτά που δεν έγιναν σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Νέστου και Παγγαίου όταν ολοκληρώθηκε σε αυτές η κατασκευή του δρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή ελέγχων στην αρμόδια υπηρεσία μετά από διαμαρτυρίες που δέχθηκε από πολίτες. Κατόπιν αυτού η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας έκανε αυτοψίες. Αυτό έγινε πριν από έναν χρόνο.

Όσα διαπίστωσε και δικαίωναν τις διαμαρτυρίες των πολιτών, τα γνωστοποίησε στην εταιρία.

Αυτή δεν απάντησε, δεν έδωσε καμία εξήγηση. Επακολούθησε η επιβολή των προστίμων. Το πρώτο πρόστιμο αφορά μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων – μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο τμήμα Χρυσούπολης- ποταμός Νέστος. Πρόστιμο 5.000 ευρώ. Το δεύτερο πρόστιμο επιβάλλεται για τους ίδιους λόγους κι αφορά όσα εντόπισαν οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας στο τμήμα του δρόμου ποταμός Στρυμώνας – Νέα Πέραμος. Πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Οι δύο αποφάσεις περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους επιβολής των προστίμων ως ακολούθως: « Δεν έγιναν οι απαιτούμενες φυτεύσεις σε εκτάσεις με συνολικό εμβαδόν 385 στρ. στους κόμβους Εξοχής & Γαληψού, σε δύο(2) εργοτάξια στην περιοχή Αγ.Ανδρέα, σε εργοτάξιο-δανειοθάλαμο στην περιοχή Πλατανοτόπου και σε δανειοθάλαμο στην περιοχή Μεσορόπης, κατά παράβαση του όρου δ-23της Απόφασης 143731/2005. Β) Εγκαταλείφθηκαν εντός των εργοταξίων στην περιοχή Αγ.Ανδρέα μηχανήματα, οικίσκοι, δεξαμενές και διάφορα άλλα μηχανήματα και υλικά, κατά παράβαση του όρου δ-21τηςΑπόφασης 143731/2005. Γ) Στο παλαιό συγκρότημα ασφαλτομίγματος στην περιοχή Αγ.Ανδρέα εντοπίσθηκαν κηλίδες στο έδαφος από την απόπλυση υπολειμμάτων ασφάλτου, κατά παράβαση του όρου δ-17της Απόφ. 143731/2005. Δεν έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης σε εργοτάξιο με εμβαδόν 22 στρ. στην περιοχή Ξεριά, κατά παράβαση του όρου δ-38της Απόφασης 122321/2004».

*Με δύο αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής παρατείνονται ως την 31 Μαρτίου (3 ακόμη μήνες) τα κυκλοφοριακά μέτρα που ισχύουν στους κόμβους της Εγνατίας οδού στην Εξοχή και τη Μουσθένη. Αυτά θα συνεχίσουν να ισχύουν για την εκτέλεση των έργων κατασκευής των πλευρικών διοδίων.

Διαβάστε επίσης