Πρόστιμα του Δήμου Θάσου σε 4 μπιτς μπαρ κατόπιν εορτής…

 Πρόστιμα του Δήμου Θάσου σε 4 μπιτς μπαρ κατόπιν εορτής…

Στις 12 Νοέμβρη συνεδρίασε στο Δημαρχείο της Θάσου η Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τέσσερις υποθέσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τα περισσότερα παραλιακά μπαρ) , τα οποία στον έλεγχο της Αστυνομίας αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσαν νόμιμα. Ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής επέβαλαν τα πρόστιμα που εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σε ένα μάλιστα αποφασίστηκε και η οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας έγιναν το Καλοκαίρι του 2019 αλλά η απόφαση της δημοτικής επιτροπής πάρθηκε μετά το τέλος της σεζόν. Ή μήπως αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και στο Δήμο Θάσου και σε άλλους Δήμους;

Ειδικότερα κατάστημα λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει ισχυρή βεβαίωση εγκατάστασης για την έναρξη λειτουργίας της. Το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 4.800 ευρώ και οριστική διακοπή λειτουργίας.

Στη δεύτερη περίπτωση για τον ίδιο πάνω κάτω λόγο το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ. Πρόστιμο 1.800 ευρώ επιβάλλεται σε άλλη επιχείρηση που αναφέρεται ότι παραβίασε τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας. Τέλος επιβάλλεται πρόστιμο 2.400 ευρώ σε επιχείρηση η οποία αν και λειτουργούσε δεν έκανε την υποχρεωτική γνωστοποίηση μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Άσκησης Δραστηριότητας και Ελέγχου.

Διαβάστε επίσης