Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κατάστημα εστίασης

 Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κατάστημα εστίασης

Το τμήμα Εμπορίου της ΠΕ Καβάλας έκανε έλεγχο σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της πόλης. Μετά τον οποίο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ:

«Κατά τον έλεγχο της ανωτέρω υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχείρησης, την Παρασκευή 9/9/2022 και περί ώρα 13:00, κατόπιν έγγραφης καταγγελίας, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: Στις φορολογικές αποδείξεις ενώ δεν αναφέρονται αναλυτικά τα είδη και οι αντίστοιχες τιμές αυτών, δεν τηρείται αριθμημένο διπλότυπο μπλοκ «ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ».

Στο εν λόγω μπλοκ αναγράφονται αναλυτικά τα είδη που κατανάλωσε ο πελάτης, η αντίστοιχη για κάθε είδος τιμή καταλόγου και η συνολική αξία των ειδών που καλείται να πληρώσει ο πελάτης. Το μπλοκ αυτό φέρει την ημερομηνία έκδοσης του και υπογράφεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Το πρωτότυπο του εν λόγω λογαριασμού, παραδίδεται στον πελάτη (μαζί με την μη αναλυτική φορολογική απόδειξη) το δε στέλεχος διατηρείται τουλάχιστον πέντε ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του. [Παράβαση Ν.4177/2013 αρθ.4 σε συνδυασμό με Καν.ΔΙΕΠΠΥ αρθ.73 παρ.1-4]».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης