Πρόστιμο 1000 Ευρώ σε ταβέρνα!

 Πρόστιμο 1000 Ευρώ σε ταβέρνα!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος αποδέχθηκε την εισήγηση της υπηρεσίας, τμήμα εμπορίου και τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, σε ταβέρνα στο νομό Καβάλας που βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή.

Ο έλεγχος έγινε την Τετάρτη 12 Ιουλίου και μια μέρα αργότερα ο επαγγελματίας κατέθεσε τις απόψεις του. Έδωσε εξηγήσεις για τις παραλείψεις που κατά τον ελεγκτή διαπιστώθηκαν. Αυτές δεν φαίνεται να έπαιξαν ρόλο. Έτσι επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο 1000 ευρώ, που εξηγείται ως εξής: 500 ευρώ γιατί στους τιμοκαταλόγους η ταβέρνα δεν ανέγραφε την ένδειξη «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, απόδειξη». Δεν ανέγραφε επίσης ότι τα προϊόντα «χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρι ήταν κατεψυγμένα». Το δε τυρί ανακριβώς και παραπλανητικώς αναφέρονταν στους πελάτες ως φέτα, ενώ δεν ήταν.

Σύμφωνα με τον ελεγκτή για τους οίνος και τα προϊόντα απόσταξης που επωλούντο χύμα έπρεπε να αναγράφεται, η προέλευση κι ο παραγωγός, ενώ δεν υπήρχε αναφορά στη ρετσίνα, την επωνυμία του είδους και τον όγκο του περιεχομένου της συσκευασίας. Ο δε τιμοκατάλογος στην πλήρη ανάπτυξή του, έπρεπε να υπάρχει αναρτημένος σε εμφανές σημείο στην εξωτερική όψη της κύριας εισόδου του καταστήματος.

Ποσό 500 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε κατά παράβαση κανόνων επειδή το κατάστημα δεν διέθετε προς χρήση της πελατείας του το ειδικό έντυπο φύλλο διαμαρτυρίας που πρέπει να υπάρχει σε ειδική θήκη τοποθετημένη σε εμφανές μέρος για τους πελάτες, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του καταστήματος, το οποίο έπρεπε να ήταν και θεωρημένο.

Η απόφαση επιβολής του προστίμου υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης, σε προθεσμία 30 ημερών. Η προσφυγή μπορεί να γίνει και στο αρμόδιο διοικητικό πρωτοδικείο. Αν το πρόστιμο κατατεθεί μέσα σε 30 ημέρες, από την ημερομηνία κοινοποίησης στον επαγγελματία, μειώνεται στο ήμισυ, δηλαδή σε 500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης