• 29 Απριλίου 2024,

Πρόστιμο σε δύο επιβάτες λεωφορείου επειδή είχαν κατεβάσει τις μάσκες τους!

 Πρόστιμο σε δύο επιβάτες λεωφορείου επειδή είχαν κατεβάσει τις μάσκες τους!

Αιφνιδιαστικό έλεγχο σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που κινούνταν προς το Παληό και τη Δ.Ε. Ελευθερών έκαναν το μεσημέρι η Αστυνομία και η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας. Ήταν μια συντονισμένη ενέργεια σύμφωνα με την οποία εκπρόσωποι της υπηρεσίας επιβιβάστηκαν ως επιβάτες στο δρομολόγιο των 2.30.

Η Αστυνομία και ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος περίμεναν στην Καλαμίτσα. Εκεί το λεωφορείο σταμάτησε. Οι “μυστικοί” υπάλληλοι της υπηρεσίας φέρονται να υπέδειξαν δύο νεαρά άτομα- επιβάτες που εντός του λεωφορείου είχαν κατεβάσει τις μάσκες τους.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε έναν. Ελέγχθηκε επίσης ο αριθμός των επιβατών που ήταν όπως προβλέπεται. Στο 65% των θέσεων του λεωφορείου. Η υπηρεσία έκανε τον έλεγχο μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες των λεωφορείων φορούν τη μάσκα κατά την επιβίβαση τους, τη βγάζουν στη διάρκεια του ταξιδιού.

Από την ίδια υπηρεσία γίνεται γνωστό ότι σχετικά με τα μαθητικά δρομολόγια οι καταγγελίες που έγιναν σε αυτήν αφορούν δρομολόγια κυρίως του Αστικού ΚΤΕΛ. Σε αρκετά ωστόσο αστικά λεωφορεία, απαντά η υπηρεσία, προβλέπονται όχι μόνο θέσεις καθισμένων επιβατών αλλά και όρθιων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Διαβάστε επίσης