Πρώτα Μ. Εβδομάδα, μετά Λευκή Νύχτα- Σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στήριξης της τοπικής αγοράς

 Πρώτα Μ. Εβδομάδα, μετά Λευκή Νύχτα- Σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στήριξης της τοπικής αγοράς

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει σήμερα, η αγορά προσπαθεί να ετοιμαστεί και να περιμένει την καθιερωμένη κίνηση. Αυτό φέτος γίνεται υπό τις εξής περίεργες συνθήκες: 1)Προηγήθηκε ένας πολύ κακός Μάρτιος, «πεσμένος» εντυπωσιακά σε σχέση με την αγοραστική κίνηση. «Τέτοιος κακός Μάρτιος δεν υπήρξε άλλη φορά» εξομολογείται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης. «Τα ξενοδοχεία μας ήταν άδεια όλο το Μάρτιο» συμπληρώνει έμπειρος ξενοδόχος της πόλης.

2) Η συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών αφορά περισσότερο την προσεχεί Λευκή Νύχτα του Μάη κι όχι την προ του Πάσχα περίοδο.

Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει το Επιμελητήριο. Με μια απαραίτητη διαφημιστική καμπάνια, ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά. Τα χρόνια προ κρίσης αυτές τις πρωτοβουλίες (Χριστούγεννα και Πάσχα) τις είχε και η τοπική αυτοδιοίκηση. Λόγω της κρίσης υπήρξε κενό. Να που το Επιμελητήριο μία ακόμη φορά αντιλαμβάνεται σωστά το τι συμβαίνει μεταξύ των μικρομεσαίων, προσπαθεί με τις δυνάμεις που διαθέτει να κάνει το σωστό. Να θυμίσει στους καταναλωτές τη βασική τους υποχρέωση. Στήριξη της αγοράς της Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης δεν έκρυψε την έκπληξη του από την ιδέα του κ. Δέμπα. Τον ευχαρίστησε δημόσια και ιδιωτικά, η ενέργεια του Επιμελητηρίου Καβάλας σχολιάζεται θετικά μεταξύ των καταστηματαρχών. Περισσότερο απ’ όλα είναι μια ηθική συμπαράσταση στις δυσκολίες εμπόρων καταστηματαρχών που αισθάνονται ιδιαίτερα πιεσμένοι από το «βαρύ» οικονομικό περιβάλλον. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο οι αυξημένες υποχρεώσεις σε εφορία, προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ο κατά πολλούς αθέμιτος ανταγωνισμός, στη διάρκεια του οποίου οι «μεγάλοι» προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών και να τους «πάρουν» όλους. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή το Επιμελητήριο δεν διαφημίζει απλώς την τοπική αγορά. Διαφημίζει τους «μικρούς», θυμίζει την υποχρέωση των πολιτών να δώσουν στήριξη στον συνάνθρωπο τους, στον φίλο τους, στο γείτονα τους. Στον επαγγελματία που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

Το Σάββατο ο Βασίλης Λεμονίδης ήταν στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει κι αυτήν την φορά στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Οι «οχλήσεις» που έχει τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου αφορούν τις προετοιμασίες και τις σκέψεις για τη Λευκή Νύχτα. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα γεγονός που θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Στην αγορά όλοι εύχονται στη φετινή Λευκή Νύχτα να μην ξημερώσει ποτέ!

Στον αρχικό προϋπολογισμό των 13.000 ευρώ των εκδηλώσεων προστίθενται κι άλλα χρήματα. Όπως επίσης ιδιωτικές εκδηλώσεις. Οι χορηγίες θα πλησιάσουν το ποσό των 5.000 ευρώ (ίσως το ξεπεράσουν). Δίδεται έτσι στους διοργανωτές ακόμη μεγαλύτερη άνεση κινήσεων. Οι τοπικοί φορείς ανταποκρίνονται, παρά τα γνωστά αναμενόμενα προβλήματα λόγω της γραφειοκρατίας.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός προβλέπεται καλούτσικος. Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς μοιράστηκε πόρτα πόρτα στα καταστήματα. Από σήμερα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη η αγορά της Καβάλας λειτουργεί: 8.30 με 2 (πρωί- μεσημέρι), 5.30 με 9 (απόγευμα- βράδυ). Γενικά το ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι το καθιερωμένο.  Τροποποιείται τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο στα γνωστά επίσης δεδομένα.

 

 

Διαβάστε επίσης