Πρώτα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, μετά αθωώθηκε ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ

 Πρώτα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, μετά αθωώθηκε ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ

Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι της ΒΦΛ (όλοι πρώην απολυμένοι) ήταν από το πρωί χθες στο δικαστήριο. Έπρεπε να καταθέσουν μάρτυρες σε υπόθεση με κατηγορούμενο εκπρόσωπο της εταιρίας για μη καταβολή δεδουλευμένων. Λίγη ώρα πιο μπροστά άπαντες είχαν πληρωθεί με επιταγές. Με αυτήν την ενέργεια της η ΒΦΛ από τη μια τήρησε πλήρως τη συμφωνία του Δεκεμβρίου του 2017 (όσον αφορά τους 97 συγκεκριμένους εργαζόμενους), από την άλλη εξασφάλισε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Ένας ένας οι 97 πρώην απολυμένοι κατέθεσαν στη δίκη, δήλωσαν άπαντες ότι πληρώθηκαν τα επίδικα χρήματα. Αφορούσαν το διάστημα Ιούνιος του 2016 έως Φεβρουάριος του 2017. Εκείνη την εποχή είχαν καταγγείλει την εταιρία στον ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα η υπόθεση να λάβει το δρόμο της στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιταγές που οι εργαζόμενοι έλαβαν χθες αφορούν πληρωμές τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταβολή των χρημάτων. Ο απόντας εκπρόσωπος της ΒΦΛ αθωώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως της έδρας. Η δίκη έγινε παρουσία και δικηγόρου εκπροσώπου της ΒΦΛ. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να πει πολλά αφού τα σημαντικότερα ειπώθηκαν συγκεκριμένα από τους μάρτυρες. Σε αντίθεση με την δίκη της περασμένης Παρασκευής όπου οι πρώην απολυμένοι είχαν την αγωνία τους, χθες όλοι τους περίμεναν χαμογελαστοί. Θα λέγαμε ότι με το ίδιο χαμόγελο χαράς λόγω της πληρωμής τους, κατέθεταν ο ένας μετά τον άλλον. Απουσίαζαν ελάχιστοι, εξ αιτίας του ότι βρίσκονται εκτός Καβάλας.

Σε άλλες υποθέσεις του Μονομελούς δόθηκαν αναβολές για τον Μάη του 2020 σε υποθέσεις οδήγησης χωρίς το απαραίτητο δίπλωμα. Οι δύο κατηγορούμενοι έδειξαν έγγραφα στον πρόεδρο, τον έπεισαν  ότι άρχισαν τη διαδικασία για να αποκτήσουν δίπλωμα. Αυτή ωστόσο αργεί αφού για αρκετές εβδομάδες οι εξετάσεις είχαν σταματήσει. Όσοι αντίθετα κατάφεραν και έβγαλαν δίπλωμα, το έδειξαν και απαλλάχθηκαν της κατηγορίας.

Τέλος αλλοδαπός οδηγός αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή επειδή βρέθηκε να οδηγεί μεθυσμένος. Δια του συνηγόρου υπεράσπισης δήλωσε ότι προέρχονταν από τον αρραβώνα συγγενικού του προσώπου. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Διαβάστε επίσης