• 15 Μαΐου 2024,

Πρώτα το έργο για τα ΑμεΑ, μετά η μετακόμιση

 Πρώτα το έργο για τα ΑμεΑ, μετά η μετακόμιση

Οριστικά μετακομίζει το ΚΕΑΟ του ΕΦΚΑ Καβάλας.

Θα εγκατασταθεί όπως από καιρό είναι γνωστό, στο χώρο του πρώην ΤΕΒΕ Καβάλας. Ιδιόκτητος χώρος επί της οδού Ομονοίας. Ειδικότερα Ομονοίας 110, παραπλεύρως του ιερού ναού του Αγίου Παύλου.

Θα προηγηθεί διαμόρφωση του ισόγειου για να εξυπηρετούνται εκεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ακίνητο είχε αυτό το πρόβλημα, το οποίο λύνεται οριστικά. Στις 16 Νοέμβρη το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα συζήτησε την ανάγκη εκτέλεσης έργου στο ισόγειο, συμφωνώντας στις εργασίες.

Τι θα περιλαμβάνουν ακριβώς. Πρόκειται για έργο με μικρό προϋπολογισμό, 23.000 ευρώ περίπου. Ο χώρος στο ισόγειο δεν είναι μεγάλος. Με κατάλληλες ενέργειες θα γίνει η διαμόρφωση του για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Σήμερα το ΚΕΑΟ του ΕΦΚΑ Καβάλας λειτουργεί στον 1ο όροφο του κτιρίου πρώην ΙΚΑ. Η μετακόμιση του κρίθηκε απαραίτητη και για λόγους έλλειψης χώρου. Αρκετές φορές οι πολίτες χρειάζεται να το επισκεφθούν για δια ζώσης συνεργασία με το προσωπικό.

Από την αρχή του Καλοκαιριού ξεκίνησε η ιδέα της μετακόμισης. Προηγήθηκαν και άλλες εργασίες στους νέους χώρους. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα, ανέκυψε το πρόβλημα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Πρόβλημα που θα λυθεί. Δύσκολα ωστόσο θα προλάβει το ΚΕΑΟ να μετακομίσει εντός του έτους.

Διαβάστε επίσης