ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Επιτυχία σημείωσαν η χθεσινή απεργία, η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας των επαγγελματιών κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Η βροχή επηρέασε την προσέλευση στην κεντρική πλατεία. Επιδόθηκε ψήφισμα στη διευθύντρια της εφορίας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλόγων. Το Σάββατο στην Αθήνα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος για τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων. Έληξε χθες η αποχή των δικηγόρων στην Καβάλα. Στην κινητοποίηση της Τετάρτης συμμετείχαν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Συνάντηση με τους 4 βουλευτές του Ν. Καβάλας θα επιδιώξει να έχει τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, θέμα της συνάντησης το φορολογικό νομοσχέδιο. Σύλληψη αλλοδαπού σε οικισμό του Ν. Καβάλας, κατηγορείται για παράβαση στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Συχνές περιπολίες έξω από το Νοσοκομείο θα κάνει περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ικανοποιώντας αίτημα των εργαζόμενων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επιβεβαιώνει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Πρωτοδικείου ο πρόεδρος των εργαζομένων Σίμος Μαυρίδης. Ιατρείο αναγεννητικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Καβάλας.

Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκε 29χρονος από τη Ξάνθη, κατηγορείται για αντιποίηση αρχής, βιασμό δύο γυναικών και ληστεία. Όλα έγιναν σε διαμερίσματα στην πόλη μας. Πήρε προθεσμία κι έτσι απολογείται στον Ανακριτή την Παρασκευή. Το Δασαρχείο Καβάλας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού προκειμένου να ζητήσουν άδεια για ερευνητικές γεωτρήσεις στο περιαστικό δάσος. Οι γεωτρήσεις αφορούν εδαφολογική μελέτη για τη συνέχιση της Περιμετρικής οδού. Υπογράφεται σήμερα στην Αθήνα η υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού. Μάλλον με το νέο έτος θα μετακομίσει στο πρώην ΤΕΒΕ Καβάλας το ΚΕΑΟ του τοπικού ΕΦΚΑ. Ανακοίνωση του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη αναφέρεται σε πληρωμές του ΕΛΓΑ στους αγρότες του Ν. Καβάλας η οποία θα γίνει σήμερα.

Συνεχίζεται και φέτος η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας που ενημερώνει για την ανακύκλωση τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους αγώνες του Παρισιού θα περάσει τον Απρίλιο από Φιλίππους- Καβάλα- Ελευθερούπολη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην εκδήλωση προς τιμή του Γιάννη Ιωαννίδη, εκδήλωση της ομάδας μπάσκετ της Βουλής.

 

 

Διαβάστε επίσης