• 5 Μαΐου 2024,

Πρόταση 2 εκ. ευρώ του Δήμου Καβάλας για το ψηφιακό του μετασχηματισμό

 Πρόταση 2 εκ. ευρώ του Δήμου Καβάλας για το ψηφιακό του μετασχηματισμό

Με διαδικασίες επείγουσες, ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Δημαρχείο η συζήτηση και κυρίως η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της πρότασης του Δήμου Καβάλας για το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων όλης της χώρας.

Πρόκειται για πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου, με χρήματα του ΕΣΠΑ. Δίνεται η δυνατότητα μου ψηφιακών δράσεων σε όλους τους Δήμους της χώρας ενώ για το Δήμο Καβάλας αναλογεί ένα ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ. Οι Δήμοι δεσμεύονται να επιλέξουν κάποιες από τις 38 δράσεις που προτείνει το Υπουργείο.

Για το Δήμο Καβάλας αυτό έγινε από την διοίκηση του Δήμου, το προηγούμενο διάστημα. Μέσω συζητήσεων και γενικότερης διαβούλευσης. Το θέμα χειρίστηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης (φωτογραφία). Ο οποίος το πρωί της περασμένης Παρασκευής εξήγησέ τι περιλαμβάνει η πρόταση που ο Δήμος Καβάλας θεωρεί σίγουρο ότι θα εγκριθεί.

Είναι μία πρόταση που έχει σχέση και με τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης και με την πολιτιστική κληρονομιά στην Καβάλα αλλά περιλαμβάνει και την προμήθεια εφαρμογών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δήμου. Πολλές από τις οποίες θα εξυπηρετούν καλύτερα και από απόσταση τους δημότες.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο έδωσε  παράταση στην αρχική προθεσμία, ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος για να υποβάλει την πρόταση του. Στη συνέχεια να περιμένει την έγκριση της. Μια τέτοια έγκριση είναι σχεδόν σίγουρη. Η δε πρόταση υποβλήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ικανοποιημένος που η μακρά διαδικασία ολοκληρώθηκε έγκαιρα και με επιτυχία σχολίασε θετικά την προετοιμασία της πρότασης από τις υπηρεσίες του Δήμου, ευχαριστώντας και τη γενική γραμματέα του Δήμου Καβάλας Χριστίνα Ταβουλτζίδου αλλά ειδικότερα τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και πολλούς εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες της.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η πρόταση χωρίζεται σε τρία μέρη:

1) Τα κυκλοφοριακά θέματα. Θα γίνει προμήθεια λογισμικών που μεταξύ άλλων αφορούν την ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Προμήθεια αισθητήρων που θα τοποθετηθούν σε χώρους όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητα για να ελέγχεται η απαγόρευση στάθμευσης κτλ και σύστημα ενημέρωσης της κυκλοφορίας.

2) Ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα γίνει προμήθεια ψηφιακής εφαρμογής με θέμα την Καβάλα στον προηγούμενο αιώνα.

Τρίτο και τελευταίο μέρος της πρότασης χρήσιμο για τις υπηρεσίες του Δήμου και τους πολίτες, οι εφαρμογές που αφορούν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και την καλύτερη επικοινωνία των δημοτικών υπηρεσιών με τους πολίτες και από απόσταση.

Διαβάστε επίσης