• 15 Μαΐου 2024,

Πρόταση έργου ενεργειακής αναβάθμισης του πρώην Τεχνικού Λυκείου

 Πρόταση έργου ενεργειακής αναβάθμισης του πρώην Τεχνικού Λυκείου

Εκτάκτως και επειγόντως συνεδριάζει σήμερα το πρωί με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Στην ημερήσια διάταξη ουσιαστικά ένα μόνο θέμα, η κατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση ενός καινούργιου δημοτικού έργου. Αφορά το σχολικό συγκρότημα του πρώην Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου στο Περιγιάλι (κόμβος Μπέλλου).

Σε αυτό προτείνεται μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Πέραν του ότι το έργο είναι νέο, δηλαδή δεν αναφέρονταν στους έως τώρα σχεδιασμούς και προγραμματισμούς της διοίκησης του Δήμου, διεκδικεί χρηματοδότηση από έναν επίσης πρωτοεμφανιζόμενο φορέα.

Η εισήγηση του θέματος αναφέρει ότι αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί από το Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (GR Energy). Σύμφωνα με πληροφορίες κι εφόσον το έργο εγκριθεί θα χρηματοδοτηθεί έως το 75% του αρχικού προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα χρήματα (αν τελικά χρειαστούν) θα προέλθουν από το ταμείο του Δήμου. Σημειώνουμε ότι με την απόφαση που θα λάβει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή θα εγκριθεί η κατάθεση σχετικής πρότασης.

Ο Δήμος Καβάλας θα περιμένει στη συνέχεια ελπίζοντας ότι αυτή θα εγκριθεί. Είναι πρώτη φορά που ο Δήμος Καβάλας ζητά χρήματα από το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο είναι επίσης καινούργιο κι έχει σχέση με σύμπραξη διαφόρων χωρών της ΕΕ. Συνεργασία τους κτλ. Η πρόταση θα κατατεθεί σε δύο φάσεις. Η μελέτη και η κατασκευή.

Στο ίδιο μεγάλο σχολικό συγκρότημα που όταν λειτουργεί φιλοξενεί πολλούς μαθητές (από το πρωί ως το βράδυ) είχε γίνει παρόμοιο έργο, κατά κάποιο τρόπο ενεργειακής του αναβάθμισης, τα έτη 2011 και μετά. Τότε είχαν αντικατασταθεί κουφώματα- φώτα κι είχαν γίνει βαψίματα. Προς το παρόν είναι άγνωστο το τι ακριβώς και επιπλέον θα περιλαμβάνει η συγκεκριμένη πρόταση έργου. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα θα συζητηθεί επίσης η 20η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το τρέχον έτος.

 

 

Διαβάστε επίσης