• 3 Μαΐου 2024,

Πρόταση Μαρινάκη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ

 Πρόταση Μαρινάκη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής, ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μένανδρος Μαρινάκης, παραινέβη εχθές στη συζήτηση για τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία όπως σημείωσε στηρίζεται σε εξαγγελία την οποία έκανε προ μηνών ο αρχηγός του κόμματος. Αφορμή για την πρότασή του στάθηκε η συζήτηση περί ενδεχόμενων υποψηφιοτήτων από Μακάριο Λαζαρίδη και Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και όσα ειπώθηκαν για το ενδεχόμενο σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Μένανδρος Μαρινάκης σημείωσε κατ’ αρχήν ότι προσωπικά απουσίαζε από τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ όταν θίχτηκε το συγκεκριμένο θέμα. «Έμαθα ωστόσο τι ακριβώς συζητήθηκε. Όλα αυτά θα αποφευχθούν εάν τηρηθεί κατά γράμμα η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί ανοιχτή διαδικασία μεταξύ των μελών ώστε μέσα από ψηφοφορία να επιλεγούν οι τρεις από τους έξι υποψηφίους βουλευτές του καβαλιώτικου ψηφοδελτίου», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Εξηγώντας αναλυτικότερα, ο κ. Μαρινάκης πρότεινε μια παρόμοια διαδικασία με εκείνη που διεξήχθη στη ΝΔ για την εκλογή του αρχηγού. Έτσι, θα γλιτώσουμε τα διάφορα σχόλια, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά με το αυξημένο ενδιαφέρον ανδρών και γυναικών να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης θυμήθηκε τι είχε συμβεί σε προηγούμενη εκλογική μάχη, τότε που το κόμμα δεν είχε την ίδια δυναμική και την προοπτική νίκης. Όταν έχουμε πρόβλημα ψάχνουμε τους υποψήφιους με το λυχνάρι, αποφάνθηκε ο κ. Μαρινάκης και αναρωτήθηκε: «Δε θα πρέπει να δικαιωθούν τώρα που το κόμμα έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης όσοι είχαν τότε επιστρατευθεί;»

Ο Μένανδρος Μαρινάκης άφησε να εννοηθεί ότι η πρότασή του για επιλογή των υποψηφίων βουλευτών από τη βάση έχει κατατεθεί προ μηνών και γραπτώς στην ηγεσία του κόμματος. Αναφορικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο πρώην δήμαρχος παραδέχθηκε ότι και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι έχουν στενή σχέση με τη ΝΔ. Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε: «Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος διατύπωσε τη δική του πρόταση, ώστε η ΝΔ να πάρει θέση υπέρ ενός εκ των τριών υποψηφίων προέδρων του Επιμελητηρίου. Κατά την άποψή μου, δε θα πρέπει να δοθεί υποστήριξη σε κανένα από τους τρεις».

Διαβάστε επίσης