• 29 Απριλίου 2024,

Πρόταση της Εύας Βαμβακά Οικονόμου το πρόγραμμα δράσης του 2023

 Πρόταση της Εύας Βαμβακά Οικονόμου το πρόγραμμα δράσης του 2023

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προγραμματισμό δράσης του 2023 μαζί με τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2023.

Το πρόγραμμα είναι το πρώτο της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας. Η οποία άλλωστε το εισηγήθηκε στο Δ.Σ.. Περιλαμβάνει πάνω κάτω γνωστές πρωτοβουλίες. Κάποιες ενισχύονται όπως για παράδειγμα η συνεργασία με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς και ερασιτεχνικά σχήματα του Δήμου Καβάλας. Σημειώνουμε ότι η κ. Εύα Βαμβακά Οικονόμου υπογράφει την ερχόμενη εβδομάδα τη σύμβαση συνεργασίας της με το ΔΗΠΕΘΕ αφού η έγκριση της συνεργασίας από το Υπουργείο Πολιτισμού υπήρξε μόλις προ λίγων ημερών και μετά από μεγάλη καθυστέρηση.

Το πρόγραμμα δράσης του 2023

  1. Η οργάνωση της Β ́ Καλλιτεχνικής Περιόδου (1ο τετράμηνο 2023) που περιλαμβάνει φιλοξενίες θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, προβολών, θεατρικών αναλογίων, βιβλιοπαρουσιάσεων καθώς και τη διοργάνωση ομιλιών και σεμιναρίων.
  2. Η παραγωγή θεατρικής παράστασης στην κεντρική σκηνή του θεάτρου μας, κατά τη διάρκεια του 1ου τετράμηνου 2023, με την πιθανότητα περιοδείας. (1η παραγωγή).
  3. Η παραγωγή μιας περιπατητικής παράστασης/performance μέσα στην πόλη.
  4. Η διοργάνωση εργαστήριων εφηβικού θεάτρου και η παρουσίαση εφηβικής παράστασης.
  5. Η διοργάνωση εργαστήριων ερασιτεχνών.
  6. Η συνεργασία/σύμπραξη με άλλα Φεστιβάλ, ΔΗΠΕΘΕ και γενικότερα θέατρα του εσωτερικού και του εξωτερικού για συμπαραγωγές/φιλοξενίες παραστάσεων, residencies καλλιτεχνών, σεμινάρια κα.
  7. Η διοργάνωση εικαστικών/ παραστατικών δράσεων σε διάφορα σημεία της πόλης (site specific).
  8. Η ενδεχόμενη διοργάνωση της «Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους.
  9. Η ενδεχόμενη διοργάνωση «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου», όπου οι ερασιτεχνικές ομάδες του Ν. Καβάλας με την συνδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα θεατρικά τους έργα.
  10. Η διοργάνωση του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
  11. Η διοργάνωση του 7ου εργαστηρίου αρχαίου δράματος.
  12. Επίσης η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, προγραμματίζει για το καλοκαίρι και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων την παρουσίαση μίας καλοκαιρινής παραγωγής με την πιθανότητα περιοδείας (2η παραγωγή) καθώς και τη διοργάνωση μικρότερων άλλων συμπαραγωγών.
  13. Οργάνωση της Α ́ Καλλιτεχνικής Περιόδου (4ο τετράμηνο 2023) που περιλαμβάνει φιλοξενίες θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, θεατρικών αναλογίων, προβολών, βιβλιοπαρουσιάσεων καθώς και τη διοργάνωση ομιλιών και σεμιναρίων.
  14. Προγραμματίζεται ακόμη το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά/εφήβους, από την παιδική σκηνή της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (3η παραγωγή).
  15. Επίσης προγραμματίζεται η παραγωγή θεατρικής παράστασης στην κεντρική σκηνή του θεάτρου μας, κατά τη διάρκεια του 4ου τετράμηνου 2023, (4η παραγωγή).

Διαβάστε επίσης