• 24 Απριλίου 2024,

Πρόταση του Νοσοκομείου για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τα κυλικεία

 Πρόταση του Νοσοκομείου για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τα κυλικεία

Στην πρόσφατη του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Καβάλας αποφάσισε να καταθέσει πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τα κυλικεία και την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής.

Ουσιαστικά θα είναι μια έρευνα, στην οποία θα λάβουν μέρος τόσο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου όσο και επισκέπτες αυτού. Πρόγραμμα που σχετίζεται και με το κυλικείο του Νοσοκομείου Καβάλας. Η πρόταση θα υλοποιηθεί εφόσον εγκριθεί.

Η σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρει:

«Το Παιχνίδι «Υγιεινό Κυλικείο» -Healthy Canteen Game εισάγει ένα νέο ενοποιημένο Σύστημα Υποστήριξης Αλλαγής Συμπεριφοράς (BCSS) για να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους -όπως οι μαθητές- να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω του αυτοέλεγχου των καθημερινών διατροφικών τους συνηθειών.

Το έργο στοχεύει στην εφαρμογή επιτυχημένων προσεγγίσεων παιχνιδοποίησης σε υπολογιστικό περιβάλλον που θα εμφανίζεται στους χρήστες ως παιχνίδι για δημόσια κυλικεία και στην ανάπτυξη ευέλικτων κινήτρων για τη συμμετοχή διαφορετικών ομάδων χρηστών.

Αυτό θα συμβάλει στην ένταξη των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νεότερων, στη νοοτροπία του υγιεινού τρόπου ζωής και δράσης, πολύ πριν προκύψουν προβλήματα υγείας. Η πραγματική παρακολούθηση και υποστήριξη της διατροφικής συμπεριφοράς των πολιτών με τρόπο που μοιάζει με παιχνίδι είναι το κλειδί για την ουσιαστική συμμετοχή σε εκστρατείες υγιεινής ζωής και στη βιώσιμη ευημερία».

Διαβάστε επίσης