• 23 Απριλίου 2024,

Προτάθηκε δημοσκόπηση, διαφώνησε μόνο ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης

 Προτάθηκε δημοσκόπηση, διαφώνησε μόνο ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η δεύτερη συνάντηση στην Καβάλα των τριών υποψηφίων δημάρχων, προερχόμενων από τη ΝΔ, που επιδιώκουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

Αυτό προκύπτει τόσο από τις γενικότερες περί του θέματος πληροφορίες όσο και από τις δηλώσεις που έγιναν χθες. Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί περιγράφονται ως εξής: Υπάρχει καλή πρόθεση και από τους τρεις (Χρυσανίδης- Κλειτσιώτης- Ιωσηφίδου) αλλά και διαφωνία για τη διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής.

Εφόσον υπάρξει συνεργασία και συνένωση. Προτείνεται αυτό να κριθεί μέσω δημοσκόπησης, την οποία φέρεται να μην αποδέχεται μόνο ο κ. Χρυσανίδης. Για το θέμα έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις που έκανε χθες η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Πρότεινε στη συνάντηση και στηρίζει τη διαδικασία της δημοσκόπησης, η οποία θα απευθυνθεί σε όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η κ. Ιωσηφίδου μεταξύ άλλων είπε χθες:

«Όπως γίνεται δημοσκόπηση για όλες τις εκλογές έτσι αντίστοιχα μπορεί να γίνει δημοσκόπηση (και σε αυτήν την περίπτωση). Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει μια τέτοια δημοσκόπηση. Αλλά όπως είπα και στη συνάντηση, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Από την πλευρά μου έχω έτοιμες και τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης. Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να προσθέσει κι άλλη ή κι άλλες ερωτήσεις. Θα μας καθοδηγήσει (ως προς τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης) μια εταιρία δημοσκοπήσεων.

Θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει ενδεχομένως ερωτήσεις. Όπως ήδη αναφέρθηκε, σε αυτήν την πρόταση διαφώνησε ο κ. Χρυσανίδης. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης συμφώνησε. Επομένως εμείς ως παράταξη θεωρούμε ότι υπάρχει μια συμφωνία, μια συμφωνία σε εισαγωγικά, με την παράταξη του κ. Κλειτσιώτη.

Συμφωνήσαμε να περιμένουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα μήπως υπάρξει κάποια συμφωνία (επί της πρότασης της δημοσκόπησης) και με την παράταξη του κ. Χρυσανίδη. Θα περιμένουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οριοθετούμε ως το τέλος της εβδομάδας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την υπόθεση να διαιωνίζεται. Ο χρόνος περνά… Σε άλλη περίπτωση θα συνεχίσουμε ανακοινώνοντας τους επόμενους υποψηφίους μας».

Στην ερώτηση αν μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία Κλειτσιώτη- Ιωσηφίδου μόνο, η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου απάντησε: «Προσωπικά αυτό δεν μπορώ να το αποκλείσω. Γιατί όχι, θα έλεγα…».

Ο κ. Μπάμπης Δράκος (πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Καβάλας) είπε:

«Έγινε μια συζήτηση περίπου δύο ώρες. Κάθε ένας κατέθεσε τις απόψεις του. Έγινε μια ανασκόπηση της σημερινής δημοτικής κατάστασης και μπήκε το νερό στο αυλάκι. Όταν προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές όλα αυτά θα τα επισκιάσουν. Για αυτό η συνάντηση έγινε τώρα. Η λογική λέει αυτό (ότι θα γίνει δημοσκόπηση). Από εκεί και πέρα λεπτομέρειες που συζητήθηκαν, φυσικά συμφωνήθηκαν αλλά δεν είναι δημοσιοποιήσιμες».

Διαβάστε επίσης