• 15 Μαΐου 2024,

Προτείνεται ηλεκτρικό λεωφορείο για τη συνοικία της Παναγίας

 Προτείνεται ηλεκτρικό λεωφορείο για τη συνοικία της Παναγίας

Σε συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι στη Μεγάλη Λέσχη, παρουσιάστηκε η πρώτη φάση (προμελέτη) του έργου αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της οδού Θεοδώρου Πουλίδου στην Παναγία.

Η παρουσίαση έγινε από πολυπληθή και πολυεπιστημονική ομάδα ειδικών, η οποία ασχολείται με την Παναγία δια των αλλαγών που θα προτείνει στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου. Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της συνοικίας (σύλλογος κατοίκων, ιερέας κτλ).

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κίνηση αυτοκινήτων και πεζών, η στάθμευση, η λειτουργία των πεζοδρομίων στο βασικότερο δρόμο της Παναγίας. Έγινε αναλυτική έρευνα των ακινήτων και ιδιοκτησιών, έγινε μέτρηση της κίνησης και των πεζών και των αυτοκινήτων ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη και η υφιστάμενη κατάσταση ως προς τη στάθμευση επί και πλησίον της οδού.

Το έργο συνεχίζεται μετά τις κατευθύνσεις και παρατηρήσεις που έγιναν και δόθηκαν χθες. Πάντως οι μελετητές προτείνουν λιγότερους χώρους στάθμευσης στη Θ. Πουλίδου, σχεδόν καθόλου για τους επισκέπτες της Παναγίας.

Προτείνουν επίσης τη λειτουργία γραμμής λεωφορείου. Που θα εξυπηρετεί όλη τη συνοικία. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, η δουλειά που κάνει σήμερα το όχημα- τρενάκι δεν επαρκεί.

Διαβάστε επίσης