• 6 Μαΐου 2024,

Προτεραιότητα στους Βαλκάνιους δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος

 Προτεραιότητα στους Βαλκάνιους δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Το μεσημέρι της Τετάρτης επρόκειτο να συνεδριάσει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κι ένα από τα θέματα συζητήσεως ήταν και το χειμερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς. Η έναρξη του χειμερινού ωραρίου τοποθετείται μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Το καθιερωμένο ωράριο που ισχύει τα τελευταία χρόνια είναι δοκιμασμένο και κοινά αποδεκτό, μας εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, επομένως δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 και τα εργάσιμα απογεύματα από τις 17:30 έως τις 20:30.

Φέτος, τα Χριστούγεννα πέφτουν ημέρα Κυριακή άρα δε θα είναι εργάσιμη όπως συμβαίνει συνήθως κάθε χρόνο. Αυτό διαφοροποιεί γενικότερα τα δεδομένα, διότι η εργάσιμη Κυριακή για την οποία έγινε αγώνας και η οποία πρόσφερε αξιόλογο τζίρο στα καταστήματα δε θα υπάρχει. Η αγορά θα λειτουργήσει νόμιμα την Κυριακή 11/12 και την Κυριακή 18/12. Η διοίκηση επρόκειτο να εξετάσει και αίτημα παράστασης ωραρίου για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου που κατατέθηκε από την αντιδήμαρχο Κορίνα Χιώτη Πρασσά, λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο απόγευμα θα γίνει το επίσημο άναμμα του χριστουγεννιάτικου φωτισμού στην πόλη. Ο κ. Λεμονίδης θεώρησε θετική την παράσταση του ωραρίου έως τις 22:00 με στόχο την αρχική δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας.

Στη διάρκεια της συνεδριάσεως ο πρόεδρος θα παρουσίαζε επιστολή όπου περιλαμβάνονταν κατάλογος των αργιών των γειτονικών βαλκανικών χωρών, οι κάτοικοι των οποίων βοήθησαν σημαντικότατα εντός του καλοκαιριού στην οικονομική τόνωση των ντόπιων επαγγελματιών. Γνωρίζοντας τις γιορτές κι επίσημες αργίες των χωρών ο σύλλογος θα μπορεί να προσαρμόζει το ωράριό του και να προετοιμάζεται ώστε να δημιουργεί την εικόνα μιας ζωντανής πόλης. Μάλιστα ο σύλλογος φροντίζει να επιμορφώνει τα μέλη του στη βουλγάρικη και τουρκική γλώσσα.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου επρόκειτο να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο της Θασιακής Ένωσης, ώστε να εξετασθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού της Θάσου μέσω χορήγησης εκπτωτικού ποσοστού. Αμέσως μετά την επιστροφή στην Καβάλα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Προκοπίου θα προγραμματισθεί συνάντηση της διοικήσεως των εμπόρων προκειμένου να επιτευχθεί η διεξαγωγή θείας λειτουργίας με προσκεκλημένο ιερέα από Βουλγαρία ή Σερβία για τους επισκέπτες των αντίστοιχων χωρών.

 

=

Διαβάστε επίσης