• 7 Μαΐου 2024,

Περισσότεροι εκθέτες στη φετινή KAVALAEXPO

 Περισσότεροι εκθέτες στη φετινή KAVALAEXPO

Στην τελική τους φάση μπήκαν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, την έκθεση KAVALAEXPO 2016, που εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή στις 8.00 το απόγευμα, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης.

Από χθες το μεσημέρι οι εκθέτες άρχισαν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό και τα εκθέματά τους, προετοιμάζοντας καθένας από αυτούς το δικό του περίπτερο. Η δουλειά στο Εκθεσιακό Κέντρο έχει ξεκινήσει πριν από αρκετές ημέρες. Φέτος ήταν περισσότερη λόγω του ότι ο χώρος την άνοιξη του 2016, φιλοξένησε πρόσφυγες, λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκαν τα πάνελ, που ξεχωρίζουν το κάθε ένα περίπτερο και η μοκέτα όλου του εκθεσιακού κέντρου.

Το κόψιμο των χόρτων συνεχίζονταν ακόμη και χθες. Ενώ η περιποίηση του πρασίνου έχει ολοκληρωθεί με πολύ θετικά αποτελέσματα και ένα αυτόματο σύστημα ποτισμού του γρασιδιού, που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε.

Αυτή την περίοδο τοποθετούνται τα πάνελ που αγοράστηκαν από τον Δήμο Καβάλας, ενώ οι μοκέτες πάλι με δαπάνη του Δήμου Καβάλας έχουν τοποθετηθεί πριν από λίγους μήνες.

Δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονται στο εκθεσιακό κέντρο, διορθώνοντας διάφορα μικροπροβλήματα. Ενώ το Επιμελητήριο εκπροσωπούν επιβλέποντας τις εργασίες ή συμμετέχοντας σε αυτές ο Τάσος Μεταξάς και ο Μάκης Δημητριάδης. Και οι δύο είναι σίγουροι ότι ο εκθεσιακός χώρος θα είναι έτοιμος για τα εγκαίνια της Παρασκευής.

Ο Τάσος Μεταξάς λέει στην εφημερίδα μας, ότι τελικά το Εκθεσιακό κέντρο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, ξεχωρίζοντας ωστόσο τη ριζική αλλαγή της μοκέτας, και των διαχωριστικών πάνελ. Φέτος το Επιμελητήριο κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερες συμμετοχές, από 131 εκθέτες. Αυτό έγινε επειδή σε διάφορα σημεία της έκθεσης τα περίπτερα είναι μικρότερα, γιατί χωρίστηκαν τα ίδια τετραγωνικά μέτρα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα περίπτερα.

Τέσσερεις εκθέτες θα είναι στην είσοδο, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο. Τρεις θα προβάλουν συστήματα θέρμανσης και ο τέταρτος θα προβάλει τα αυτοκίνητα που εκπροσωπεί.

Στον στρογγυλό χώρο όπως έχουμε συνηθίσει να ξεχωρίζουμε τον συγκεκριμένο χώρο του εκθεσιακού, θ΄ αναπτυχθούν οι εργασίες των σπουδαστών για το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Το πρώτο περίπτερο στην έκθεση και το μεγαλύτερο όπως φαίνεται θα είναι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ η Ενεργειακή Αιγαίου ετοιμάζει το δικό της περίπτερο με ειδική κατασκευή.

Το συνεδριακό κέντρο του Εκθεσιακού δεν υπέστη καμιά αλλαγή, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, όσο εκεί φιλοξενούνταν πρόσφυγες.

Οι εκθέτες έχουνε χρόνο μέχρι την Παρασκευή, στις 5.00 το απόγευμα, να προετοιμάσουν τα περίπτερά τους. Φέτος οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση θα είναι σαφώς λιγότεροι σε σχέση με πέρσι, ενώ στην έκθεση με δικό του περίπτερο θα συμμετέχει επιχειρηματίας από την Περσία, που επιδιώκει ανταλλαγή προϊόντων και επιχειρηματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα εγκαίνια της έκθεσης στις 8.00 το απόγευμα της Παρασκευής, θα κάνει η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

 

Διαβάστε επίσης