• 20 Απριλίου 2024,

Πρώτες εργασίες στο σημείο των πλευρικών διοδίων (κόμβος νέου λιμανιού)

 Πρώτες εργασίες στο σημείο των πλευρικών διοδίων (κόμβος νέου λιμανιού)

Από το πρωί χθες υπήρξε κινητικότητα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο νέο λιμάνι. Ο ανάδοχος του έργου των πλευρικών διοδίων (έργο που έμεινε για μήνες στη μέση) επανήλθε κι ευχόμαστε αυτό να έγινε για καλό σκοπό. Ως προς το συμφέρον της πόλης και των Καβαλιωτών. Χθες άνοιξε χαντάκια στην άκρη του δρόμου (ανατολική είσοδος Καβάλας) μέσα στα οποία έβαλε τσιμεντένιες βάσεις. Αυτές θα στηρίξουν τις επιπλέον κολώνες φωτισμού. Η συγκεκριμένη εργασία έγινε από προσωπικό και δύο οχήματα.

Πρώτα άνοιγε τα χαντάκια το JCB και στη συνέχεια φορτηγό με γερανό έβαζε μέσα στα χαντάκια τις βάσεις από τσιμέντο. Στο σημείο ήταν προσωπικό και της Εγνατίας Οδού. Οι παριστάμενοι απέφυγαν να δώσουν πολλές πληροφορίες κι έτσι ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι θα γίνει σήμερα στην ίδια περιοχή. Ελπίζουμε οι εργασίες να συνεχιστούν πιο ουσιαστικά. Για το θέμα έκαναν νέες δηλώσεις χθες οι δύο βουλευτές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης είπε ότι είχε νεότερη ενημέρωση από την Εγνατία Οδό ΑΕ. Δήλωσε: « Είναι γνωστό ότι για την ανατολική είσοδο της πόλης διατύπωσα την απορία μου και τη διαμαρτυρία μου στο Υπουργείο. Κι εγώ πληροφορήθηκα ότι η ανατολική είσοδος της Καβάλας θα ανοίξει ως τις 24 Γενάρη. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσα από μόνος μου έθεσα καταληκτική ημερομηνία την 30η Γενάρη. Τη Δευτέρα μου είπαν ότι θα τηρηθεί η ημερομηνία της 24ης Γενάρη. Τότε μου είπαν θα δοθεί σε κυκλοφορία η ανατολική είσοδος της Καβάλας. Για τα μετωπικά διόδια, όπως γράφω και στο σχετικό δελτίο τύπου, με ενημέρωσαν ότι μεταφέρονται για να γίνουν εκτός Παράκαμψης. Πιο ανατολικά».

Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε: « Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε αυτοψία από τους αρμόδιους στο σημείο των πλευρικών διοδίων στην ανατολική είσοδο της πόλης. Σήμερα Τρίτη θα είναι εκεί μηχανήματα για να αρχίσουν οι εργασίες. Θα γίνει ασφαλτόστρωση και αμέσως μετά τα πλευρικά διόδια θα ξηλωθούν. Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως τις 24 Γενάρη. Για το που θα γίνουν τα μετωπικά δεν γνωρίζω. Ας περιμένουμε αφού έχω ξαναπεί ότι είναι σε εξέλιξη ένας νέος σχεδιασμός από πλευράς Εγνατίας Οδού και Υπουργείου».

Διαβάστε επίσης