• 7 Μαΐου 2024,

Πρώτη έκθεση μετά από 5ετη μαθήματα ζωγραφικής

 Πρώτη έκθεση μετά από 5ετη μαθήματα ζωγραφικής

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα στη δημοτική καπναποθήκη η έκθεση ζωγραφικής του πολιτιστικού συλλόγου Λημνιών Καβάλας. Η έκθεση ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, λειτουργεί σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Επειδή οι πίνακες ζωγραφικής είναι πολλοί χρησιμοποιούνται δύο χώροι της μεγάλης δημοτικής καπναποθήκης.

Στην έκθεση παρίσταται πολλές ώρες κάθε ημέρα και ο δάσκαλος συμπολίτης ζωγράφος Λόης Ανθάκης. Επί πέντε έτη εκπαίδευσε κυρίες μέλη του συλλόγου, από 28 ετών και άνω, στις οποίες άρεσε η ζωγραφική. Ο κ. Ανθάκης τις συμβούλευσε, τις καθοδήγησε ορθά κι έτσι εννέα από αυτές εκθέτουν 75 έργα τους. Είναι φανερό ότι τα μαθήματα του Λόη Ανθάκη έπιασαν τόπο. Οι πίνακες, διαφόρων μεγεθών, έχουν ποικίλα θέματα και χρώματα και είναι στο σύνολό τους ελαιογραφίες.

Στη έκθεση την οποία επισκέπτονται πολλοί συμπολίτες εκθέτους τα έργα τους οι κυρίες: Εύη Παπουτσίδου, Κατερίνα Μοσχάκη, Κατερίνα Νεοκοσμίδου, Γεωργία Κουτσούρη, Δήμητρα Χαλκίδου, Δάφνη Καζάκου, Βούλα Παπαδοπούλου, Άννα Μοσχάτου και Μαρία Καλαμίδα.

Διαβάστε επίσης