• 29 Απριλίου 2024,

Πρώτη φορά πληροφοριακή πινακίδα στην αγγλική γλώσσα! Θα εγκατασταθεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού

 Πρώτη φορά πληροφοριακή πινακίδα στην αγγλική γλώσσα! Θα εγκατασταθεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού

Το πρακτικό πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Καβάλας εγκρίθηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Σήμερα θα συζητηθεί για να εγκριθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Τα μέλη της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων ασχολήθηκαν με περισσότερα από 50 θέματα. Η συνεδρίαση τους έγινε τον Δεκέμβρη, πριν τις γιορτές. Τα πιο πολλά αφορούν χώρους στάθμευσης ΑμΕΑ κοντά ή μπροστά στο σπίτι τους. Υπάρχουν αιτήματα επιχειρήσεων (και δύο τραπεζών), που ως συνήθως (λόγω της νομοθεσίας) απορρίφθηκαν όλα. Στα αιτήματα αυτά και δύο επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων που ζήτησαν χώρο στάθμευσης για φορτώνουν –ξεφορτώνουν τις αποσκευές τους οι πελάτες τους.

Η επιτροπή έκανε δεκτές προτάσεις της υπηρεσίας που δουλεύονται αρκετούς μήνες. Πρώτη φορά θα μπει πληροφοριακή πινακίδα στην οδό Ερυθρού Σταυρού, γραμμένη στα αγγλικά. Θα ζητά προσοχή των οδηγών στους πεζούς με την ένδειξη: « Beware of Pedestrians». Τέτοιες πινακίδες θα μπουν και σε άλλα κεντρικά σημεία. Αφορούν κυρίως το Καλοκαίρι που η Καβάλα έχει πολλούς αλλοδαπούς επισκέπτες. Η υπηρεσία πρότεινε και η επιτροπή ενέκρινε επιπλέον ρυθμιστικές πινακίδες στους κόμβους: Χρ. Σμύρνης και Βουλγαροκτόνου, Χρ. Σμύρνης και Φιλαδέλφειας Τενέδου και Χρ. Σμύρνης , Τενέδου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στο κέντρο της πόλης εγκρίνονται και δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ ως εξής: 1η Θέση στάθμευσης ΑμεΑ στην συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Μητροπολίτου Προκοπίου. 2η Θέση στάθμευσης ΑμεΑ πλησίον του Δημοτικού Ωδείου επί της οδού Φιλοπτώχου  με κατάργηση και μετατροπή υφιστάμενης θέσης στάθμευσης χρήσης των πελατών του κέντρου  «Πράξις». 3η Θέση ΑμεΑ έμπροσθεν του Δημοτικού Κήπου (σημαίες) επί της οδού Ελ.Βενιζέλου.  4η Θέση ΑμεΑ πλησίον του Ξενοδοχείου Airotel  Galaxy στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου. 5η Θέση ΑμεΑ επί της οδού Ελ.Βενιζέλου στο ύψος της οδού Δοϊράνης. 6η Θέση ΑμεΑ επί της οδού Βενιζέλου, στού ψος της οδού Μητροπόλεως και του καταστήματος «Καραγιάννης». 7η Θέση ΑΜεΑ επί της οδού Βενιζέλου ,στο ύψος της συμβολής με την οδό Αβέρωφ, κατά μήκος του κτιρίου πρώην  «Πανόραμα». Όλες αυτές οι θέσεις έχουν σχέση με την οδό Βενιζέλου, επειδή στην οδό δεν υπήρχαν διαγραμμισμένοι χώροι για στάθμευση αυτοκινήτων ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 

Διαβάστε επίσης