• 25 Απριλίου 2024,

Πρώτη παραχώρηση στο «Ασημακοπούλου» λόγω κατασκευής νέου δρόμου!

 Πρώτη παραχώρηση στο «Ασημακοπούλου» λόγω κατασκευής νέου δρόμου!

Στην Αθήνα ήταν και χθες -δεύτερη συνεχόμενη μέρα- ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης. Το βασικότερο από τα χθεσινά ραντεβού ήταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα και είχε σχέση και με την χρηματοδότηση του έργου νέου δικτύου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Το έργο έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει (εκτός από τον ΤΑΡ) και το δημόσιο.

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος συνάντησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στη συνέχεια τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Τα νέα όπως τα περιέγραψε ο κ. Μουριάδης είναι καλά καθώς το Υπουργείο δέχεται να υποχωρήσει και να αποχωρήσει από το τμήμα του  πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» για να διευκολύνει την κατασκευή ενός καινούργιου δρόμου στο Περιγιάλι.

Ο οποίος προβλέπεται στο σχέδιο πόλης. Πρόκειται για το δρόμο που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο καθώς είναι γνωστό ότι στο νέο σχέδιο πόλης Περιγιαλίου ενοποιείται η περιοχή μπροστά από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και μέχρι τη θάλασσα.

Ο υφιστάμενος δρόμος μέσω κυκλικού κόμβου σταμάτα μπροστά από το πρώην τεχνικό λύκειο. Στρίβει αριστερά κοντά στο παλιό στρατοδικείο και στη συνέχεια  ακολουθεί πορεία στο πίσω μέρος του πρώην στρατοπέδου.

Μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται το σούπερ μάρκετ Lidl.

Για να κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος ο δρόμος πρέπει να χρησιμοποιηθεί τμήμα του πρώην στρατοπέδου που σήμερα είναι χρήσιμο για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Ο κ. Μηταράκης -ισχυρίζεται ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης – αποδέχθηκε να περιοριστούν στο πρώην στρατόπεδο οι δραστηριότητες της δομής, να διευκολυνθεί η κατασκευή του δρόμου και μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί το έργο και από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου με ποσό 600 χιλιάδων ευρώ!

Ο Θόδωρος Μουριάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι τελικά και σταδιακά το πρώην στρατόπεδο θα αποδοθεί στην πόλη καθώς υπολογίζεται με την υποχώρηση του μεταναστευτικού προβλήματος ότι θα αποχωρήσουν οι πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε αυτό.

Αργά μεν αλλά σταθερά.

Σχετικά με την συζήτηση του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Δήμαρχος Καβάλας υποστήριξε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα και η κατασκευή του γνωστού ασανσέρ από το κεντρικό λιμάνι προς στη συνοικία της Παναγίας.

Στο ύψος των σημερινών στρατιωτικών κατοικιών. Ερωτηθείς για τα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων ο Θόδωρος Μουριάδης ήταν ενημερωμένος καθώς είχε μιλήσει με τον συντονιστή της δομής Δημήτρη Ρέμμο.

«Έλαβαν τα μέτρα τους, παίζει ρόλο και το ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι εντός της δομής συνεχώς» είπε ο κύριος Μουριάδης

Διαβάστε επίσης