• 28 Μαρτίου 2024,

Πρώτη συνεδρίαση του έτους με κοπή βασιλόπιτας

 Πρώτη συνεδρίαση του έτους με κοπή βασιλόπιτας

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην Καβάλα η πρώτη συνεδρίαση για το 2019 της διοικούσες επιτροπής. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν η κατάλληλη στιγμή για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους. Εκεί βρισκόταν τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και απολογισμών των όσων έγιναν το 2018, ενώ συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης για το 2019.

Ικανοποιημένος από την δραστηριότητα του τμήματος ΑΜ τον χρόνο που πέρασε δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος Ζαφείρης Μυστακίδης. Ικανοποιημένος είναι πρωτίστως διότι το τμήμα δικαιώθηκε και κατά το χρόνο που πέρασε σε επίπεδο συνεργασίας με τους πολίτες, αλλά κυρίως με τα υπηρεσίες και τους λοιπούς τοπικού φορείς.

Οι εκδηλώσεις μπορεί να μην είναι πολλές, άλλωστε από οικονομικής απόψεως το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο όποτε κι αν πραγματοποιούνται σημειώνουν επιτυχία αφού προσέρχονται όλοι όσοι πρέπει να τις παρακολουθήσουν. Πολλές φορές δεν προσέρχονται μόνο οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών αλλά και απλοί άνθρωποι και κυρίως αγρότες, δεδομένου ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις στοχεύουν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Για παράδειγμα, την ερχόμενη Δευτέρα το τμήμα οργανώνει στην πόλη της Δράμας μία ακόμη εκδήλωση με θέμα τα αρωματικά φυτά. Σημειώνεται ότι και το 2018 το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ δραστηριοποιήθηκε προς την κατεύθυνση του περιορισμού καύσης καλαμιών στα χωράφια κυρίως πλησίον του αεροδρομίου. Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών στόχευσε συγκεκριμένα στους αγρότες της περιοχής του Νέστου. Πολλές φορές οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ενοχλούν ακόμη και τις πτήσεις των αεροπλάνων. Κατά γενική ομολογία η κατάσταση έχει βελτιωθεί ειδικότερα στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Διαβάστε επίσης