• 19 Απριλίου 2024,

Πρωτιές του Ωδείου “Νεάπολις”  στο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

 Πρωτιές του Ωδείου “Νεάπολις”  στο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Στην πόλη  της Κομοτηνής διεξήχθη για 9η χρονιά το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, το οποίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των απανταχού κιθαριστών καθώς κάθε χρόνο προσκαλεί κορυφαίες ορχήστρες και συμπράττει με  καταξιωμένους σολίστ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έτσι και φέτος στις 21 Απριλίου τα μουσικά σχολεία της Περιφέρειας (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης  και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας) εμφανίστηκαν  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής  ως  κιθαριστικό σύνολο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες της λόγιας και παραδοσιακής μουσικής.

Στις 22 Απριλίου το πρωί διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί και το βράδυ η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συναυλία με έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν  αφήνοντας στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι οι μαθητές του Ωδείου “Νεάπολις”  Στράτος Δέλιος και Σοφία Χόη από την τάξη κιθάρας του Τάσου Δέλιου, απέσπασαν πρώτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα στην κατηγορία τους  (ως 11 ετών).

Το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν υψηλό όπως κάθε χρόνο καθώς όλοι οι μαθητές , δέκα στο σύνολο, ήρθαν άριστα προετοιμασμένοι στο Φεστιβάλ. Η διεύθυνση του Ωδείου “Νεάπολις” συγχαίρει θερμά τους μαθητές Στράτο και Σοφία  για τις επιτυχίες τους καθώς και τις οικογένειές τους για τη στήριξη στα καλλιτεχνικά τους βήματα.

Τέλος, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές Τάσο Δέλιο και Πασχάλη Κιούπκιολη καθώς και  σε όλους τους μαθητές του Ωδείου «Νεάπολις», κιθαριστές και όχι μόνο- που συμμετείχαν και στήριξαν αυτό το Φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζει την ανοδική του πορεία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης