Πρώτο πρόστιμο 300 ευρώ σε πολίτη που πέταξε ογκώδη αντικείμενα χωρίς να ενημερώσει

 Πρώτο πρόστιμο 300 ευρώ σε πολίτη που πέταξε ογκώδη αντικείμενα χωρίς να ενημερώσει

Πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε την Παρασκευή η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας σε ιδιώτη, ο οποίος βρέθηκε υπεύθυνος για την εγκατάλειψη (χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της υπηρεσίας) ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών σε περιοχή κάτω από το σχολείο της Περιμετρικής. Η υπηρεσία είχε πληροφορία για το αυτοκίνητο που μετέφερε τα ογκώδη αντικείμενα και σκουπίδια, ζήτησε τη συνδρομή της Τροχαίας κι έτσι έφθασε στον ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κάτοικο Ελαιοχωρίου, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει το χαμηλότερο προβλεπόμενο πρόστιμο του κανονισμού, πρόστιμο των 300 ευρώ.

Την ανακοίνωση επιβολής του προστίμου έκανε χθες το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου (φωτογραφία). Σε αυτήν την εκδήλωση βρέθηκε «αντιμέτωπος» με αρκετούς πολίτες στο πλαίσιο ομιλίας υπέρ της ανακύκλωσης. Εισηγητής ήταν ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Κώστας Κητής. Οι πολίτες δεν έχασαν την ευκαιρία. Μίλησαν στον κ. Σταυρίδη για τα ογκώδη αντικείμενα, τα μπάζα και τα σκουπίδια. Έθιξαν ακόμη και τα εγκαταλειμμένα οχήματα σε διάφορους συνοικιακούς δρόμους.

Ο Αντιδήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην επιβολή του προστίμου ζήτησε πληροφορίες, ζήτησε στοιχεία από τους πολίτες για αυτούς που «βγάζουν» -χωρίς να ενημερώνουν την υπηρεσία- τα προαναφερθέντα αντικείμενα. «Δεν είναι ρουφιανιά να μας πείτε ποιος το έκανε» είπε ο κ. Σταυρίδης και σημείωσε «… όλοι μου μιλούν για σημεία με σκουπίδια- μπάζα κτλ αλλά κανείς δεν είδε και δεν άκουσε ποιος τα έβγαλε». Τόνισε επίσης τις «περιπολίες» των εποπτών Καθαριότητας, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν αυτούς που βγάζουν παλαιά ογκώδη αντικείμενα. Οι πολίτες μίλησαν σε υψηλούς τόνους προς τους εκπροσώπους της διοίκησης τόσο για γενικά όσο και για ειδικότερα προβλήματα της Καθαριότητας. «Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη έγιναν 168 δρομολόγια απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων από τη δυτική πλευρά της πόλης» είπε ο κ. Σταυρίδης ενώ ο κ. Κητής απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες για την ανακύκλωση.

Διαβάστε επίσης