Η τοπική ΝΔ περιμένει πως και πως το νέο διοικητή του Νοσοκομείου

 Η τοπική ΝΔ περιμένει πως και πως το νέο διοικητή του Νοσοκομείου

Έληξε την προηγούμενη εβδομάδα η προθεσμία που έθεσε το Υπουργείο Υγείας για τις αιτήσεις σχετικά με τις θέσεις πολλών διοικητών (λιγότερων αναπληρωτών διοικητών) δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Ανάμεσα στις θέσεις που προκηρύχθηκαν κι αυτή του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των αιτήσεων, συνεντεύξεις της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης με υποψήφιους και τελικά (αρχές Νοέμβρη) η απόφαση του Υπουργού. Αν και η διαδικασία περιγράφεται ως αρκετά αξιοκρατική άπαντες αντιλαμβάνονται το πολιτικό της «χρώμα». Είναι βέβαιη η αντικατάσταση του διοικητή κ. Καρασαββόγλου ενώ δημόσια δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τη θέση (έχει καταθέσει αίτηση) ο πρώην βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Φήμες αναφέρουν ότι ο Υπουργός ζήτησε κοινή πρόταση των 3 βουλευτών της ΝΔ! Πράγμα δύσκολο να συμβεί.

Η τοπική ΝΔ περιμένει πως και πως την απόφαση του Υπουργού αφού:

1) Επιδιώκει την άμεση αντικατάσταση ενός διοικητή που έως και πρόσφατα (θεωρεί ότι) έκανε αντικυβερνητική πολιτική 2) Πιστεύει ότι παρουσιάζεται ευκαιρία ο νέος διοικητής να μην προέρχεται από το περιβάλλον του Μακάριου Λαζαρίδη. Ήδη η υποψηφιότητα Κλειτσιώτη έχει πολλούς ντόπιους υποστηρικτές, στο πλαίσιο της γνωστής αντιπαράθεσης πολλών μελών της ΝΟΔΕ με το κ. Λαζαρίδη. Λέγεται μάλιστα ότι το θέμα του νέου διοικητή του Νοσοκομείου παρακολουθεί στενά και ο Υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ένα άλλο ερώτημα περί της υπόθεσης είναι το αν ο νέος διοικητής θα είναι γνωστός και Καβαλιώτης ή το αντίθετο.

Στην τοπική ΝΔ υπάρχει μια γενικότερη ησυχία αλλά και συνεργασία με την τοπική ΟΝΝΕΔ, εκπρόσωποι της οποίας ήταν το προηγούμενο διάστημα στο συνέδριο της οργάνωσης. Το επόμενο κομματικό γεγονός είναι το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στην Αθήνα αρχές Δεκέμβρη. Η Καβάλα θα είναι παρούσα αλλά δεν θα προηγηθεί εκλογή συνέδρων. Με τα έως τώρα δεδομένα θα λάβουν μέρος στο συνέδριο όσοι είχα εκλεγεί για το προηγούμενο. Η διαδικασία για την εκλογή νέας ΝΟΔΕ αφορά την προσεχή Άνοιξη. Άνθρωποι της τοπικής ΝΔ που είναι συνταξιούχοι, ως εκ τούτου δεν έχουν άλλες προτεραιότητες ή έγνοιες, τροφοδοτούν από τώρα τη συζήτηση προκαλώντας μια πρόωρη προεκλογική συζήτηση. Αυτή ωστόσο αφορά τον γνωστό στενό κύκλο ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν «συμμάχους» και επιχειρήματα ώστε να ξανά είναι υποψήφιοι. Με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνονται νέοι άνθρωποι που υπό προϋποθέσεις θα ήθελαν να ασχοληθούν. Ειδικά τώρα που η ΝΔ είναι στα «πάνω» της.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας παρακολουθεί τα γενικότερα ζητήματα του Νομού και άλλοτε μόνη της, άλλοτε μέσω βουλευτών τα προωθεί στην Αθήνα. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη στην Καβάλα κυβερνητικού παράγοντα ή εκπροσώπου. Μια τέτοια επίσκεψη είναι πολύ πιθανή στο τέλος του μήνα, με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης Οκτώβρη.

 

Διαβάστε επίσης