Ικανοποίηση των εμπόρων της Ελευθερούπολης- Δεν είναι σίγουρη η «Λευκή Νύχτα» στη Χρυσούπολη

 Ικανοποίηση των εμπόρων της Ελευθερούπολης- Δεν είναι σίγουρη η «Λευκή Νύχτα» στη Χρυσούπολη

Ο θεσμός των εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας» είναι ένας σχετικά καινούργιος θεσμός, ο οποίος σε κάθε διοργάνωση του προσπαθεί να βρει έναν οριστικό βηματισμό, σίγουρο και πετυχημένο. Λευκές Νύχτες έγιναν μέχρι τώρα στην Καβάλα, την Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη. Οι περισσότερες τον Μάιο, έγιναν επίσης το Καλοκαίρι και κατά την περίοδο πριν ή στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Η Λευκή Νύχτα της περασμένης Παρασκευής στην Ελευθερούπολη πραγματοποιήθηκε «υποχρεωτικά» μήνα Οκτώβριο επειδή η προεκλογική περίοδος επηρέασε καταλυτικά την σε σωστό χρόνο πραγματοποίησή της. Το γεγονός της περασμένης Παρασκευής είχε μεγάλη επιτυχία,  όπως παραδέχονται οι διοργανωτές. Όπως αναγνωρίζουν οι επαγγελματίες της Ελευθερούπολης. Δεν είναι τυχαίο ότι 10.000 λαχνοί που μοιράζονταν στους καταναλωτές -μόνο όταν αυτοί έκαναν αγορές από τα καταστήματα της Ελευθερούπολης- έχουν εξαντληθεί. Η κλήρωση των δώρων θα γίνει σήμερα,  σε συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Παγγαίου.

Οι επαγγελματίες της Ελευθερούπολης παραδέχονται ωστόσο ότι η περυσινή Λευκή Νύχτα είχε τη μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία. Προτιμούν τη Λευκή Νύχτα το Καλοκαίρι ή όπως γίνεται στην Καβάλα, λίγο πριν την έναρξη της Καλοκαιρινής περιόδου. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη από το 2020 θα γίνεται ως συνήθως, στη διάρκεια του Καλοκαιριού. Κατά πάσα πιθανότητα τον μήνα Ιούνιο. Στη Χρυσούπολη όπου η Λευκή Νύχτα δεν έγινε το 2018,  δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει συζητήσεις με το νέο δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη για να επαναληφθεί το γεγονός. Είναι κάτι που θα συζητηθεί ανάμεσα στον κ. Μιχαηλίδη και τους εμπόρους της Χρυσούπολης για να γίνει – αν τελικά υπάρξει συμφωνία και απόφαση- μάλλον την περίοδο των εορτών.

Στη Λευκή Νύχτα της Ελευθερούπολης την Παρασκευή προσήλθε πολύς κόσμος ενώ πολλά ήταν τα δρώμενα τόσο από τον Δήμο Παγγαίου όσο και από πολιτιστικούς συλλόγους όλου του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετοχή είχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι ακόμη και της Γεωργιανής, ακόμη και του Ακροποτάμου. Το βασικό φυσικά γεγονός ήταν η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ο γνωστός καλλιτέχνης αποθεώθηκε, είχε ένα τραγούδι να αφιερώσει και θερμά λόγια να πει για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αυτοί που προσήλθαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δημιούργησαν κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης. Ήταν κάτοικοι όλου του Δήμου Παγγαίου. Αυτή είναι η επιτυχία του γεγονότος,  το ότι μπορεί και «ξεσηκώνει» τους κατοίκους όλου του Δήμου και όχι μόνο της Ελευθερούπολης. Ο πρόεδρος των εμπόρων Φώτης Τουφεξής είπε ότι η Λευκή Νύχτα πήγε πάρα πολύ καλά. Είχε πολύ κίνηση, τόνισε. Από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι η περσινή λόγω του ότι έγινε καλοκαίρι, ήταν καλύτερη. Το πρωί του Σαββάτου η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παγγαίου καθάρισε τους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν ενώ μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο γεγονός ήταν φυσικά ο δήμαρχος και όλοι οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο Κώστας Αντωνιάδης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης κτλ

 

 

Διαβάστε επίσης