• 29 Απριλίου 2024,

Πρωτοφανής αριθμός βλαβών στο Ν. Καβάλας από το μπουρίνι της Τρίτης

 Πρωτοφανής αριθμός βλαβών στο Ν. Καβάλας από το μπουρίνι της Τρίτης

Στον τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας διαμαρτυρήθηκε η ΔΕΥΑ Καβάλας αφού τον θεώρησε ως υπεύθυνο για την καθυστερημένη επιδιόρθωση βλάβης στην περιοχή των Κρηνίδων, γεγονός που στάθηκε αιτία για τη διακοπή υδροδότησης των δημοτικών διαμερισμάτων Κρηνίδων, Φιλίππων, Κρυονερίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά του αντιμετωπίζει ακόμη κι αυτές τις ημέρες σοβαρά προβλήματα σε όλο το χερσαίο τμήμα της περιφερειακής ενότητας από το μπουρίνι που έπληξε την εν λόγω περιοχή το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας το μπουρίνι προκάλεσε πάρα πολλές ζημιές, με εξαίρεση τη Θάσο που δε φαίνεται πως επηρεάστηκε.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ εκτιμούν ότι οι βροχές που είχαν προηγηθεί μαλάκωσαν το έδαφος κι έτσι το μπουρίνι της Τρίτης ξερίζωσε ευκολότερα κι έριξε στο έδαφος δέντρα, ξήλωσε κλαδιά και άλλα υλικά. Σε πολλές περιπτώσεις, όλα τα προαναφερόμενα έπεσαν πάνω σε καλώδια ή στύλους της ΔΕΗ. Οι βλάβες είναι διάσπαρτες σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας. Οι περισσότερες εντοπίζονται στην περιοχή του δήμου Νέστου και ειδικότερα στο Χρυσοχώρι. Αρκετές βλάβες σημειώθηκαν και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων καθώς και στο Ορφάνι. Οι βλάβες αφορούν σε πέντε – έξι στύλους της ΔΕΗ που έπεσαν, σε δέκα τουλάχιστον σημεία του δικτύου προκλήθηκαν διακοπές λόγω πτώσεις διαφόρων υλικών στα καλώδια, ενώ γενικότερα τα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ επλήγησαν από δέντρα, κλαδιά, λαμαρίνες, ακόμη και κεραίες τηλεοράσεων.

Τέσσερα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν την Τετάρτη σε διάφορα σημεία της ΠΕ Καβάλας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο αριθμός των συνεργείων που εργάστηκε αυξήθηκε σε πέντε. Κοντολογίς, πάνω από δέκα εργαζόμενοι ασχολήθηκαν με την επιδιόρθωση των βλαβών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, λένε τα έμπειρα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας, όταν δηλαδή οι βλάβες είναι πολλές και υπάρχει πιεστική ανάγκη για άμεση επιδιόρθωση, τότε αυξάνεται η επικινδυνότητα και πρέπει να τηρούνται πάντα οι κανόνες ασφαλείας. Ο ΔΕΔΔΗΕ αισιοδοξεί ότι το αργότερα σήμερα η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί εκεί όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα, εξαιτίας του μπουρινιού το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης