Πρωτοπόρος εθελοντής γιατρός ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος

 Πρωτοπόρος εθελοντής γιατρός ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη το παράρτημα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου τίμησαν έναν σημαντικό άνθρωπο, έναν πρωτεργάτη εθελοντή γιατρό που πέθανε προ λίγων μηνών, τον καρδιολόγο Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο, ο οποίος έζησε κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στην πόλη μας.

Για το έργο του εκλιπόντα μίλησε ο συναδελφός του γιατρός κ. Τοραμανίδης, ενώ για τον εθελοντισμό και τους Γιατρούς του Κόσμου μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης. Ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος ήταν ένας από τους πρώτους γιατρούς που βοήθησαν το παράρτημα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου. Όπως σημειώθηκε χθες, και νωρίτερα προσέφερε πλούσια εθελοντική δράση, πολλές φορές ακόμη και μόνος του, ενώ κάποιες άλλες φορές ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, στην Αλβανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, ακόμη και το Κόσσοβο. Συμμετείχε σε όλες τις καβαλιώτες αποστολές των Γιατρών του Κόσμου ενώ προσέφερε τη βοήθειά του και στο κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο.

Παρά το ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη εθελοντές γιατροί για το τοπικό παράρτημα του ανθρωπιστικού φορέα, ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος, ένας από τους πρώτου εθελοντές γιατρούς της Καβάλας, και εξ αυτού του λόγου τιμήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση.

Α. Γιοβανιού: Χρειάζεται υπεύθυνος δομής στο «Ασημακοπούλου»

Πριν από λίγες ημέρες και ειδικότερα από την 30η Σεπτεμβρίου, η Άννα Γιοβανιού έπαψε να στηρίζει σε καθημερινή βάση την παρουσία των Γιατρών του Κόσμου στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων. Όπως διευκρίνισε χθες, κάνει ένα μικρό διάλειμμα και θα συνεχίσει να βοηθά τους πρόσφυγες ωστόσο σε διαφορετική βάση.

Η τελευταία ημέρα που εργάστηκε ήταν η περασμένη Παρασκευή. Στο ερώτημα τι ακριβώς χρειάζεται η δομή στο στρατόπεδο ώστε να λειτουργήσει καλύτερα, η Άννα Γιοβανιού είχε έτοιμη την απάντησή της. Χρειάζεται, είπε, ένας μάνατζερ στο καμπ, ένας άνθρωπος του υπουργείου όπως τόνισε, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί καθημερινά. Με λίγα λόγια, σημείωσε ότι χρειάζεται ένας υπεύθυνος για τη δομή, όπως δηλαδή υπάρχει στη δομή των Σερρών αλλά όχι και στη δομή της Δράμας.

Εντωμεταξύ, ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας, έχει πρόθεση να επισκεφθεί την Καβάλα, μια επίσκεψη που δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.

Διαβάστε επίσης