• 19 Μαΐου 2024,

Πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ την προηγούμενη εβδομάδα ο Ν. Καβάλας

 Πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ την προηγούμενη εβδομάδα ο Ν. Καβάλας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Οκτώβρη ο ΕΟΔΥ, ο Ν. Καβάλας για την εβδομάδα 17 με 23 Οκτώβρη ήταν πρώτος σε κρούσματα στην ΑΜΘ.

Η συγκεκριμένη πρωτιά επανήλθε αφού για διάστημα 20 προηγούμενων ημερών περίπου την είχε ο Ν. Έβρου. Όμως το προαναφερθέν διάστημα στον Έβρο τα κρούσματα μειώθηκαν και στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αυξήθηκαν. Στη Θάσο υπήρξε μείωση, η οποία δεν επηρέασε το τελικό άθροισμα κρουσμάτων.

Ειδικότερα και για την εβδομάδα 17 με 23 Οκτώβρη τα κρούσματα του Ν. Καβάλας ήταν 549. Ο Έβρος είχε 529, η Ροδόπη (σε αύξηση κι αυτή) 417, η Δράμα σταθερά 402 και ο Ν. Ξάνθης σε μείωση κρουσμάτων με 264. Τα λιγότερα στην ΑΜΘ. Ειδικότερα τα κρούσματα της Θάσου και για το ίδιο διάστημα ήταν 20. Σε μείωση αφού την προ προηγούμενη εβδομάδα ήταν 37.

Αναλυτικά η πορεία των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας: Τελευταία εβδομάδα Σεπτέμβρη 536, εβδομάδα 3 με 9 Οκτώβρη μόνο 366. Εβδομάδα 10 με 16 Οκτώβρη 425 και την προηγούμενη 549. Με λίγα λόγια ο Ν. Καβάλας έχει το καλό ρεκόρ του αρχές Οκτώβρη αλλά στη συνέχεια τα κρούσματα ειδικά στο χερσαίο τμήμα είναι και κάθε εβδομάδα και λίγο περισσότερα.

Η συγκεκριμένη εικόνα κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των ασθενών στο Νοσοκομείο. Την Τρίτη 25 Οκτώβρη στο Ν. Καβάλας έγιναν 413 εμβόλια, τα περισσότερα δ’ δόσης. Επικαιροποιημένα εμβόλια. Γίνονται στα Κ.Υ. του Νομού και όχι στο Νοσοκομείο. Από αυτά μόνο 4 έγιναν στη Θάσο.

Την ίδια μέρα οι ασθενείς του Νοσοκομείου ήταν επίσης σταθεροί στους 13. Τέλος τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στο Κ.Υ. Χρυσούπολης ο ΕΟΔΥ έκανε 18 τεστ και δεν βρήκε κανένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για είδηση αφού ειδικά στη Χρυσούπολη η ίδια διαδικασία και για καιρό «έδινε» καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα στο Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης