• 16 Μαΐου 2024,

Προβάρει το κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση

 Προβάρει το κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση όπως όλα δείχουν και σας έχουμε γράψει απο χθες ετοιμάζεται για μια νέα οπισθοχώρηση η οποία αν είμαστε τυχεροί μπορεί να οδηγήσει και στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου αυτή την φορά της κυβέρνησης η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχτεί , αν τα βρούμε στα άλλα την επέκταση του “κόφτη” για άλλο ένα χρόνο και μάλιστα με νομοθέτηση στην βουλή.

Σε αυτή την φάση είναι το περισσότερο που μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση η οποία βέβαια είναι έτοιμη και για άλλες υποχωρήσεις αν αυτή δεν φτάσει.

Ο στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε γρήγορα στης ψυχής το παρακάτω που λέει και ένα τραγούδι του Δημήτρη Μητρο-παρα- πάνου.

Αν υπάρχει μια ελπίδα να σώσει την παρτίδα ο Τσίπρας βρίσκεται στο παρακάτω και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φτάσουμε εκεί.

Εμείς πάντως θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά επειδή πλέον γνωρίζουμε τους όρους του παιχνιδιού και γνωρίζουμε και πολύ καλά τον αντίπαλο δεν σημαίνει οτι η δεύτερη αξιολόγηση θα φέρει στην ελληνική οικονομία όλα αυτά που προσδοκούμε.

Για παράδειγμα η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δεν είναι κάτι που θα γίνει αυτόματα με το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης που μέχρι και πρότεινος ήταν απαραίτητη προυπόθεση.

Η αξιολόγηση θα κλείσει αλλα η ένταξη θα αργήσει γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε και το τίμημα του πασχαλινού μποναμά Τσίπρα ο οποίος πέρασε αλλά δεν ….πληρώθηκε.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο οτι θα πληρώσει και αυτή την μαγκιά.

Όσο πιο διαστροφικά είναι τα σενάρια των ταινιών του Λάνθιμου τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για διακρίσεις αφού ο έλληνας σκηνοθέτης είναι υποψήφιος στα βραβεία ΟΣΚΑΡ στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία ΑΣΤΑΚΟΣ.

Λέτε ο Λάνθμος να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να σηκώσει το αγαλματάκι την μεγάλη βραδιά της απονομής ;

΄Ολα παίζουν !

Οι μετεωρολόγοι τώρα μας λένε οτι το κύμα κακοκαιρίας θα μας επηρεάσει τελικά απο σήμερα  Πέμπτη έως και το Σάββατο με θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές θα φτάσουν ακόμα και τους 15 κάτω απο 0.

Εμείς πάντως εδώ πάνω βλέπω αυτή την φορά να την βγάζουμε καθαρή αφού η θερμοκρασία θα πέσει μόνο μερικούς βαθμούς κάτω απο το 0 θυμίζοντας εκείνες τις μέρες στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη που εκτός απο χαμηλές θερμοκρασίες είχαμε και χιόνια.

Αυτή την φορά τα χιόνια θα τα δούμε μόνο στα βουνά.

Οι δημοσιογράφοι που καλύψανε την λαμπερή ορκομωσία του Τράμπ γάφουν και λένε οτι η Μελάνια κάτι έχει και για τον λόγο αυτό έδινε την εντύπωση καθόλη την διάρκεια της τελετής οτι ήταν κάπου αλλού.

Τι μπορεί να έχει αυτό το κορίτσι που παντρεύτηκε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και έγινε και πρώτη κυρία των ΗΠΑ ;

Αναρωτιέμαι τι μπορεί να πηγαίνει άσχημα για την γυναίκα αυτή και να της επηρεάζει τόσο άσχημα την ψυχολογία της.

Πάντως να μην ανυσηχείτε διότι η Μελάνια είναι κορίτσι που μπορεί να κάνει τα κουμάντα της και να βρεί το κέφι και την καλή της διάθεση χωρίς να πάρει χαμπάρι ο Ντόναλτ που όντως είναι ένας Ντόναλτ.

Γενάρης και Φλεβάρης είναι οι δύο απο τους δυσκολότερους μήνες που φοβάται ο εμπορικός κόσμος αφού και προ κρίσης οι τζίροι πέφτανε πολύ χαμηλά.

Μέχρι σήμερα οι προβλέψεις αυτές τουλάχιστον για τον Γενάρη επιβεβαιώνονται αφού το άσχημο κλίμα της αγοράς δεν μπορεί να αλλάξουν ούτε τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων.

Το καταναλωτικό κοινό δεν έχει δυναμική και αυτό φαίνεται καθημερινά.

Η Ελλάδα είναι μόνο για καλοκαίρι και θέλει μόνο κατηφόρες αφού στις ανηφόρες το όχημα κολώνει επικίνδυνα.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Εμείς παρόλα αυτά δεν χάνουμε την πίστη μας για ένα καλύτερο αύριο αφού είμαστε πεποισμένοι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης