Πρόβλεψη Μιτζάλη για αύξηση των καλοκαιρινών διανυκτερεύσεων

 Πρόβλεψη Μιτζάλη για αύξηση των καλοκαιρινών διανυκτερεύσεων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις που παραχώρησε χθες από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης. Είχαν ως αφετηρία τους τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει την προηγούμενη ημέρα ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων σχετικά με τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία των μελών του για το Α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ο Αντώνης Μιτζάλης επανέλαβε ότι βάσει των στοιχείων διαπιστώνεται αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Είναι χαρά μας, σημείωσε ο πρόεδρος, που μπορούμε να δίνουμε στη δημοσιότητα στοιχεία διανυκτερεύσεων. Δήλωσε επίσης ότι τα στοιχεία δίδονται συστηματικά κάθε τρεις μήνες αφορούν δε σε ξενοδοχεία της πόλης τα οποία λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για το Β’ τρίμηνο του 2018 ο Αντώνης Μιτζάλης διαπίστωσε σταθεροποίηση των διανυκτερεύσεων στα θετικά δεδομένα του προηγούμενου έτους. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος του 2018, προέβλεψε αύξηση έστω κι αν αυτή θα είναι μονοψήφια. Συγκεκριμένη εικόνα θα υπάρξει στο τέλος του Σεπτέμβρη ενώ εκείνο το διάστημα θα πρέπει να αναμένονται επιπλέον στοιχεία από την ίδια πηγή.

Σχολιάζοντας γενικότερα τη φετινή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στο χερσαίο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ο Αντώνης Μιτζάλης επεσήμανε ότι παρά την κάμψη στις αφίξεις Ρώσων επισκεπτών η ρωσική αγορά άνοιξε και θα παραμείνει ανοικτή. Η ρωσική αγορά ήρθε για να μείνει, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζάλης.

Τέλος, υπολόγισε πάνω από 650 τα προσφερόμενα σπίτια για βραχυπρόθεσμες διακοπές σε τουρίστες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας AirB&B. Το παράπονο του κ. Μιτζάλη αλλά και όλων των ξενοδόχων σε ολόκληρη την Ελλάδα εστιάζεται στο γεγονός ότι σε ανάλογες περιπτώσεις σύντομων μισθώσεων δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση από το κράτος, όπως στις περιπτώσεις μικρών και μεγάλων ξενοδοχείων.

Ο κ. Μιτζάλης προέβλεψε αύξηση των διαθέσιμων κλινών σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας έως το επόμενο καλοκαίρι αφού σύμφωνα με την ενημέρωση του πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ευνοεί παρόμοιες δραστηριότητες προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Καβαλιωτών. Αυτοί ήδη κατέθεσαν προτάσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθούν.

Διαβάστε επίσης